percheziții diicot poliția română
Categorie: Actual

Acțiune amplă, miercuri dimineață, derulată de procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române. Anchetatorii caută dovezi în mai multe dosare vizând grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave. Sunt în derulare aproape 500 de percheziții.

Miercuri dimineață, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave, au anunțat anchetatorii.

Imagini de la acțiunea de miercuri >>> AICI.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare desfășurate la nivelul DIICOT începând cu anul 2018.

DIICOT va audia peste 350 de persoane, după valul de percheziții

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

VEZI ȘI: Interlopi care încasau taxă de protecție de la dezvoltatori imobiliari, săltați de DIICOT. Percheziții în Prahova și București (video)

“Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor”, au mai transmis procurorii.

Aceștia au precizat că, în cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetelor, DIICOT și Poliția Română în legătură cu fiecare caz în parte.

Back To Top