bustul în bronz al Regelui Mihai I Londra
Categorie: Actual

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Consort se află, în perioada 24 – 27 noiembrie, într-o vizită cu caracter public în Marea Britanie. Cuplul regal al României a fost primit de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. În a doua zi a vizitei,  la Ambasada României la Londra a fost dezvelit bustul în bronz al Regelui Mihai I.

Întâlnirea dintre Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a și Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, însoțită de ASR Principele Consort,  de la Castelul Windsor, a avut un caracter privat. De asemenea, Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit cu Lordul Primar al Londrei, la reședința acestuia, Mansion House.

Bustul în bronz al Regelui Mihai I, dezvelit cu ocazia împlinirii a 100 ani de la nașterea suveranului

Joi, 25 noiembrie 2021, în a doua zi a vizitei în Anglia, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au participat, la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la ceremonia de dezvelire a bustului în bronz al Regelui Mihai I, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la nașterea suveranului.

Statuia a fost realizată de sculptorul Valentin Tănase și a fost dezvelită de Custodele Coroanei și de ambasadorul României la Londra, ES doamna Laura Popescu.

VEZI ȘI: SINAIA Statuie a Regelui Mihai I, dezvelită la 100 de ani de la naşterea Majestăţii Sale

Au fost prezente personalități românești, printre care s-au numărat ES dl Andrew Popper, președintele Consiliului Regal român, dr. Jonathan Eyal, membru al Consiliului Regal, Sir George Iacobescu, soprana Nelly Miricioiu, jurnalistul Christian Mititelu, alături de personalități britanice precum președintele Asociației Britanice Paralimpice, directoarea Crucii Roșii londoneze, comandantul Colegiului Regal de Apărare, reverendul profesor Peter Galloway.

Ceremonia a fost urmată de o recepție în saloanele Ambasadei României, la invitația doamnei ambasador.

În partea a doua a zilei, Custodele Coroanei și Principele Radu au avut o întâlnire cu ambasadorul României, în care au fost discutate proiecte pentru anul 2022, referitoare la sprijinirea marii comunități românești din Regatul Unit și la promovarea companiilor românești pe piața britanică.

Sursa foto: Familia Regală a României

Back To Top