eoliene
Categorie: Actual

Electrica SA, companie deţinută de stat în proporţie de aproape 50%, a luat decizii surprinzătoare privind investiţiile, cheltuind zeci de milioane de euro pentru proiecte de parcuri eoliene şi solare, în acelaşi timp împrumutând un miliard de lei pentru capital de lucru, conform psnews.

“Am rămas surprins când am văzut că grupul Electrica SA, firmă deținută de Ministerul Energiei în proporție de 48,78%, se împrumută cu aproape un miliard de lei pentru a avea capital de lucru. Asta după ce „a achiziționat” niște proiecte de parcuri eoliene sau fotovoltaice. „Proiecte” înseamnă că a cumpărat niște hârtii de la unii, proiect tehnic, avize prealabile și cine știe mai ce… Aici găsim informația potrivit căreia anul acesta a cumpărat un proiect de parc eolian cu 8.500.000 euro (42.500.000 lei) undeva în Dobrogea și 4.730.000 euro (23.650.000 lei) si două proiecte de parcuri solare undeva în Satu Mare”, scrie Cosmin Gabriel Păcuraru, consultant pe politici energetice.

Lista intangibililor

La conducerea Electrica SA se află ”intangibila” Corina Popescu, personaj important din anturajul Tăriceanu-ALDE. Înainte de căderea guvernului Dăncilă, liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu ar fi negociat păstrarea unor oameni ai partidului în diverse funcții, în special în zona de energie. Printre apropiații ALDE pentru care s-a cerut imunitate sunt: Ioana Andreea Lambru (Hidroelectrica) Gicu Iorga, Corina Popescu, Bogdan Iliescu (Electrica), Adrian Volintiru și Ramona Ungur (Romgaz), Florin Gheorghe (Conpet). Corina Popescu ocupă funcția de director general al companiei Electrica pentru o perioadă de 4 ani, începând cu anul 2019, anterior ocupând funcția de director general al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

Materialul integral poate fi citit AICI

Citește și Laura Moagher, senator de Prahova, susține că există soluții pentru a limita impactul creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale asupra populației

Back To Top