dna creșe
Categorie: Actual

Procurorii anticorupție îi iau în primire pe angajații de la creșe de stat din Ploiești, cercetați pentru delapidare, luare și dare de mită. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Andrei Bunea, a confirmat, pentru Agerpres, că dosarul a fost declinat integral la DNA.

Fosta șefă a creșelor de stat din municipiu, reținută, iar apoi arestată preventiv în cursul săptămânii trecute, a fost eliberată luni de Curtea de Apel Ploiești, care a anulat mandatul emis de instanța inferioară: “În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit.a rap. la art.204 Cod proc. penală, admite contestaţia formulată de inculpata F.A. împotriva încheierii nr.433 din 08 decembrie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova. Desfiinţează încheierea contestată, şi, în consecinţă: Constată că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata F.A pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art.289 alin.1 Cod penal cu aplic. art.35 Cod penal, şi delapidare, prev. de art.295 alin.1 cu aplic. art.35 Cod penal, s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art.13 alin.1 lit.b din OUG nr.43/2002 referitoare la competenţa materială şi personală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi respinge sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dispune anularea mandatului de arestare preventivă nr.175/UP/08.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova şi punerea de îndată în liberate a inculpatei F.A de sub puterea acestuia, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. În temeiul disp. art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13 decembrie 2021” se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanțelor de judecată, dată după contestația depusă de fosta șefă a Centrului Creșe. După declanșarea anchetei, femeia și-a dat demisia din funcție.

Cum a motivat instanța arestarea preventivă a șefei Centrului Creșe

În motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus, pe fond, arestarea preventivă a fostei șefe a Centrului Creșe Ploiești, se regăsesc detalii din anchetă care arată că femeia, care între timp și-a dat demisia din funcție, ar fi primit foloase materiale pentru a înscrie copii la creșă, dar totodată ar fi primit și bani de la angajați, pentru a trece cu vederea nerespectarea programului de lucru ori furturile din stocurile de alimente și produse de igienă. Același document consemna că angajați de la creșe i-ar fi dat bani și pentru ca această să inițieze demersuri în vederea menținerii, pe posturi, a unor angajați.

VEZI ȘI: Motivare instanță: fosta șefă a Centrului Creșe Ploiești ar fi primit bani de la angajați și pentru demersuri legislative, ca să fie păstrate pe posturi persoane fără studii corespunzătoare

Back To Top