cursuri clasa goala craciun
Categorie: Actual

Școlile au libertatea de a hotărî dacă joi, pe 23 decembrie, vor organiza cursuri conform programului obișnuit sau vor înlocui orele cu activități informale.

Anunţul a fost făcut vineri seară de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Aceasta a precizat că lasă unitățile de învățământ să decidă dacă joi, pe 23 decembrie, vor fi organizate sau nu cursuri: “Date fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus copiilor și personalului din învățământ, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza activitatea didactică din ziua de 23 decembrie”.

Fiecare școală decide dacă elevii săi vor veni, joi, la cursuri

“Fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă în data de 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza într-o manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanță.

VEZI ȘI: Vacanta de iarnă va fi mai scurtă. Vezi ce elevi revin în bănci pe 3 ianuarie!

Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să-și poată adapta mai eficient activitățile în concordanță cu așteptările și nevoile societății”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Back To Top