bogdan dobrescu gabriel schiopu
Categorie: Actual

Biroul Federal al Federației Române de Box a decis ca fostul vicecampion european Bogdan Dobrescu să fie exclus din activitatea pugilistică timp de un an, ca sancțiune în urma incidentului petrecut la finalele Campionatului Național de seniori U22 și finalele CN de cadeți.

“Biroul Federal al Federației Române de Box a judecat cu prioritate incidentul violent și reprobabil produs săptămâna trecută la Brăila, unde s-au desfășurat finalele Campionatului Național de seniori U22 și finalele CN de cadeți.

Comportamentul fostului vicecampion european Bogdan Dobrescu, care l-a lovit pe boxerul Gabriel Șchiopu, a fost sancționat cu decizia de excludere din activitatea pugilistică pe un an. Decizia a intrat în vigoare din 15 decembrie 2021. Ținând cont de probele adunate la dosarul acestui oribil incident, Comisia de Disciplină a FR de Box își va finaliza propria anchetă și va prezenta la următoarea ședință a Biroului Federal lista completă de sancțiuni.

VEZI ȘI: VIDEO. Incident GRAV la Campionatele Naționale. Un pugilist de la Petrolul, lovit în față de antrenorul CSM Brăila

Trebuie precizat că Bogdan Dobrescu nu deține nicio funcție oficială la vreunul din loturile naționale sau la CNOPJ Brăila” este comunicatul transmis de Federația Română de Box.

Sportivul de la Petrolul Ploiești a depus plângere împotriva lui Bogdan Dobrescu

Incidentul a fost relatat în detaliu de presă locală din Brăila, fiind surprins inclusive pe camerele de supraveghere. Acesta s-a petrecut după ce Gabriel Șchiopu tocmai câștigase titlul de campion național la categoria sub 20 de ani.

“Eu stăteam liniștit în tribună și ascultam! Nu m-am ridicat la el cum susține”, a scris pugilistul de la petrolul Ploiești pe pagina sa de Facebook.

Back To Top