certificatul verde la locul de muncă România
Categorie: Actual

Proiectul privind certificatul verde va fi adoptat până la finalul anului, prin procedură de urgență, ar fi convenit liderii PNL și PSD într-o nouă întâlnire pe acest subiect. // UPDATE - Președintele Klaus Iohannis ar fi cerut ca măsura să nu fie adoptată, solicitare venită în contextul protestelor privind acest subiect.

Update:  Răsturnare de situație privind certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, după intervenția lui Iohannis (surse)

______________________

Știrea inițială:

PSD și PNL au decis, miercuri, în ședința de coaliție, ca până la finalul acestui an certificatul verde COVID să fie adoptat, anunță surse citate de Libertatea. Aceasta a fost a doua rundă de discuții.

Luni, și Ministerul Sănătății informa, într-un comunicat de presă, că ministrul Alexandru Rafila a avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic. „Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei.

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării  unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1.

Ambele părți și-au exprimat disponibilitatea pentru continuarea schimbului de opinii iar Coaliția pentru Dezvoltarea României a apreciat deschiderea Ministerului Sănătății pentru găsirea unei soluții care să afecteze cât mai puțin viața economică și socială a țării”, detalia un comunicat transmis la momentul respective de reprezentanții MS.

Ce prevede proiectul de lege privind certificatul verde la locul de muncă

Din informațiile prezentat de Libertatea, proiectul referitor la certificatul verde Covid ar urma să fie adoptat între Crăciun și Revelion. Acesta este asumat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și prevede solicitarea documentului atât angajaților de la privat, cât și de la stat, la locul de muncă, dar și acordarea a 15 vouchere de testare, decontate de stat, pentru cei nevaccinați.

Inițiativa a stârnit dus la declanșarea unor proteste, în aceste zile.

VEZI ȘI: Maşina deputatului George Ionescu, vandalizată în timpul protestului împotriva certificatului verde

Back To Top