Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

sfântul vasile cel mare anul nou
Categorie: Actual

Ziua de Anul Nou este dedicată, conform calendarului creștin-ortodox, cinstirii Sfântului Vasile cel Mare. Peste 500.000 de români îi poartă numele și au, pe 1 ianuarie, un motiv în plus de sărbătoare. În credința populară, această zi este una cu puteri aparte, în care oamenii pot ghici, din anumite semne, cum va fi anul care a început.

“Biserica Ortodoxă îl sărbătoreşte pe Sfântul Vasile cel Mare atât la data de 1 ianuarie, cât şi pe 30 ianuarie alături de Sfântul Ioan Gură de Aur şi de Sfântul Grigore Teologul. Sfântul Vasile cel Mare s-a născut în 330 în Capadocia, într-o familie numeroasă cu patru fraţi şi patru surori. Din cei nouă copii ai familiei, cinci au devenit sfinţi ai Calendarului Ortodox, în care apar şi părinţii lor, Vasile, Emilia şi Macrina cea Bătrână.

Vasile a reuşit să pună temelia educaţiei sale datorită tatălui său, care era profesor de retorică la Neocezareea în Pont. Sfântul Vasile a studiat la Cezareea Capadociei la Atena şi Constantinopol reuşind să-şi însuşească tot ce era mai bun la acea perioadă în cultura păgână. În anul 356 acesta revine în ţară şi decide să devină profesor de retorică.

Printre cele mai importante lucrări ale sale remarcăm şi «Regulile vieţii monahale». Aceste reguli au rămas în Biserică de Răsărit temelia organizării vieţii mănăstireşti. În Apus, ele au circulat în traducerea făcută de Rufin de Aquileia şi au fost cunoscute de Sfântul Cassian şi Sfântul Benedict, legiuitori monahali apuseni.

În ciuda faptului că Sfântul Vasile cel Mare este unul dintre cei mai mari susţinători ai monahismului, el nu a dispreţuit familia şi căsătoria, căci spune: «Dumnezeu, Care poartă grijă de mântuirea noastră, a împărţit viaţa oamenilor în două feluri de vieţuire, adică în viaţa de căsătorie şi în cea de feciorie, aşa încât cel care nu poate să ducă lupta fecioriei să-şi ia femeie (soţie) legiuită, cunoscând că i se va cere făgăduinţă de înfrânare, sfinţenie şi asemănare cu sfinţii care au avut soţie şi au crescut fii»”, scrie calendarulortodox.ro despre Sf. Vasile cel Mare.

Numele acestuia este purtat de peste jumătate de milion de români. Astăzi își serbează onomastica toți cei care se numesc Vasile, Vasilică, Vasilica, Sică, Sile, Silică, Vasi, Sica, Silica, Vasila.

sfantul vasile

ANUL NOU – Obiceiuri și credințe populare

“În ziua de Sfântul Vasile cel Mare, prima persoană care trebuie să intre în casa trebuie să fie neapărat bărbat. În caz contrar, anul va fi sărac.

De asemenea, se spune că în această zi este bine să verşi vin pe masă, să spargi un pahar alb, să răstorni cutia de chibrituri şi să dai de pomană oamenilor săraci pentru a avea noroc întregul an. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care îţi ţiuie urechea stângă.

VEZI ȘI: Ploieștiul a găzduit prima petrecere de Revelion organizată în țara noastră

Tot în această zi, persoanele care se spală pe față, iar apoi se şterg cu un prosop în care este pus un ban de aur sau de argint, vor fi curate şi sănătoase tot anul.

Mai mult, dacă în această zi o persoană doarme mai mult decât în mod normal, aceasta va fi leneşă întreg anul”, mai scrie pe site-ul calendarulortodox.ro.

VEZI ȘI: Obiceiuri de Sf. Ștefan, pentru cei certați sau care se judecă. Aproximativ 500.000 de români își serbează, luni, onomastica

Foto: doxologia.ro

Back To Top