teste de salivă
Categorie: Actual

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se așteaptă ca în școli să ajungă o nouă tranșă de teste de salivă peste cel mult două săptămâni.

“Ar fi fost bine să existe și teste în școli. Vor fi. Dacă nu se clarifică cu lotul 1, cu contestațiile, care de la una s-a ajuns la trei, sigur se va rezolva cu achiziția pentru lotul 2 și vor fi teste în școli. Din fericire, înțeleg că blocată fiind licitația la lotul 1, ne îndreptăm către termenele disponibile pentru licitația lotului 2. E important să fie aceste teste. 236 de cazuri confirmate prin teste PCR am avut prin utilizarea a 1,5 milioane de teste săptămâna trecută. Înseamnă mult față de 111 cazuri confirmate din 13 milioane. Înseamnă că elevii, părinții s-au obișnuit mai mult decât erau, cu utilizarea acestor teste. Mie îmi place să cred că peste o săptămână, două săptămâni maxim vom avea testele. Se fac eforturi în acest sens”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

VEZI ȘI: Ministrul Educației a anunțat în ce condiții școlile vor trece la cursuri on-line

Achiziția de teste de salivă pentru elevi s-a împotmolit în contestații, la scurt timp după ce primele loturi au fost distribuite în unitățile de învățământ.

VEZI ȘI: Distribuția de teste de salivă în școli, suspendată! Raed Arafat dă vina și pe vacanța din China

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat săptămâna trecută că achiziţia de teste de salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante, iar din acest motiv nu va fi semnat niciun contract până nu iese decizia primei instanţe. Oficialul a precizat că este posibil să existe probleme în legătură cu aprovizionarea cu aceste teste și deoarece China intră în noul an, așa că acolo va fi o vacanță de câteva săptămâni.

Back To Top