nato
Categorie: Actual

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că există „diferențe majore” față de modul în care privește Moscova securitatea în Europa, dar Alianța Atlantică rămâne deschisă dialogului.

„Există diferenţe semnificative între (aliaţii) NATO şi Rusia. Diferenţele noastre nu vor fi uşor de depăşit, dar este un semn pozitiv faptul că toate ţările NATO şi Rusia s-au aşezat în jurul aceleiaşi mese şi au abordat chestiuni substanţiale”, a spus secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în conferinţa de presă de după încheierea primei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia din ultimii doi ani. „Discuția nu a fost ușoară. Schimburile au fost directe asupra situației din Ucraina și s-au remarcat diferențe majore în ceea ce privește securitatea în Europa”, a explicat Jens Stoltenberg după o întâlnire de mai bine de trei ore la sediul Alianței cu cu adjunctul ministrului rus de Externe Aleksandr Gruşko. Secretarul general al NATO a mai susținut că țările membre au propus „un set de întâlniri pentru a trata un set de probleme”. „Aliații NATO sunt gata să se angajeze în dialog cu Rusia, dar nu vom face compromisuri cu privire la principiile de bază, nu vom face compromisuri cu privire la suveranitatea și integritatea teritorială niciunei națiuni din Europa”, a mai Stoltenberg.

Citește și Der Spiegel: Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa sugerează ca NATO să aducă trupe în Bulgaria şi România. Propunerea, în contextul tensiunilor cu Rusia

Back To Top