Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

curtea de apel ploiești dosar achitat
Categorie: Actual

Curtea de Apel Ploiești a menținut decizia instanței de fond – Tribunalul Prahova – în dosarul de corupție instrumentat de DNA care-l viza, printre alții, pe fostul șef al Poliției Sinaia. Acesta a fost achitat.

Hotărârea CA Ploiești este definitivă: “Respinge ca nefondate apelurile formulate de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Ploieşti şi de către inculpaţii Tudorică Marin, şi Roşca Ionuţ, împotriva sentinţei penale nr. 226 din data de 01 august 2019 pronunţată de Tribunalul Prahova. Ia act că inculpaţii Tudorică Marin şi Simion Cristian Bogdan au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv începând cu data de 13.01.2016 şi până la data de 13.03.2016 inclusiv. Ia act că inculpatul Tudorică Marin s-a aflat sub imperiul măsurii controlului judiciar în perioada 14.03.2016-12.09.2016 inclusiv. Ia act că inculpatul Simion Cristian Bogdan s-a aflat sub imperiul măsurii controlului judiciar în perioada 14.03.2016-13.10.2016 inclusiv. Ia act că inculpatul Roşca Ionuţ s-a aflat sub imperiul măsurii controlului judiciar în perioada 13.01.2016-12.10.2016 inclusiv. Obligă apelanţii inculpaţi la plata câte unei sume de 6000 lei fiecare reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Onorariile parţiale al apărătorilor din oficiu numiţi pentru inculpatul Roşca Ionuţ, Tudorică Marin şi pentru inculpatul Simion Cristian Bogdan în cuantum de câte 250 lei fiecare se vor avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova” este soluția pe scurt publicată pe pagina Curții de Apel Ploiești de pe portalul instanțelor de judecată.

Fostul șef al Poliției Sinaia, achitat după un proces de cinci ani 

Dosarul lui Marin Tudorică a fost trimis în judecată în septembrie 2016, acesta fiind acuzat de trafic de influență (2 fapte), efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția și fals în declarații (2 fapte, din care una în formă continuată).

În cazuă, mai fugurau ca inculpați Ionuț Roșca, ofițer în cadrul Poliției Sinaia, pentru complicitate la trafic de influență, și administratorul unei societăți comerciale, Cristian Bogdan Simion, pentru cumpărare de influență (2 fapte) și complicitate la efectuarea de operațiuni operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

VEZI ȘI: TRAFIC DE INFLUENȚĂ. Percheziţii DNA la Poliţia Sinaia. Șeful Poliției Sinaia, reținut

"Inculpatul Tudorică Marin, în calitate de șef al Poliției stațiunii Sinaia, a primit de la inculpatul Simion Cristian Bogdan un autoturism marca Mercedes Benz C 220, pe care acesta din urmă i l-a pus la dispoziție cu titlu gratuit și al cărui proprietar de drept a devenit la data de 26.11.2011, când a fost simulată vânzarea acestuia la un preț modic de 5.000 de lei. Începând cu data de 18 iulie 2013, inculpatul Tudorică Marin, în aceeași calitate, a pretins și primit în mod direct pentru sine, de la același om de afaceri, un folos material constând în folosința unui alt autoturism marca Mercedes E220, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosința cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei administrate de omul de afaceri. În schimbul acestui folos, inculpatul Tudorică Marin a lăsat să se creadă că, prin prisma funcției sale, are influență asupra unor funcționari publici ce ar fi putut să fie însărcinați cu efectuarea unor controale la firma reprezentată de inculpatul Simion Cristian Bogdan, și a promis că, dacă va fi nevoie, îi va determina pe aceștia să nu ia măsurile legale ce ar împiedica activitatea evazionistă derulată de către acesta din urmă. Acest lucru s-a materializat la data de 12 decembrie 2015, când, prin intermediul inculpatului Roșca Ionuț, inculpatul Tudorică Marin a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influențării activității funcționarilor respectivi, în direcția arătată mai sus. Prin exercitarea influenței asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Roșca Ionuț i-a asigurat în continuare șefului său primirea folosinței autoturismului menționat mai sus. În cursul anului 2010, inculpatul Tudorică Marin, prin intermediul inculpatului Simion Cristian, a edificat un ansamblu imobiliar în stațiunea Sinaia și s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective, în sensul în care:

- a efectuat demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare edificării construcțiilor și

- a comercializat, prin postarea de anunțuri, pe site-urile specializate cu: imobilele oferite spre vânzare, categoria de imobil, prețul stabilit pentru categoria de imobil (apartament cu 2, 3 sau 4 camere) precum și numerele de contact.

În cuprinsul declarațiilor de avere, depuse în anii 2011, 2014 și 2015, inculpatul Tudorică Marin a omis, cu știință, să menționeze un contract de împrumut pentru suma de 12.000 de euro pe care i l-a acordat unei persoane, precum și folosința gratuită a autoturismului marca Mercedes E220", susțineau procurorii anticorupție în rechizitoriul citat de comunicatul transmis la momentul respectiv de DNA.

Marin Tudorică și Simion Cristian Bogdan au fost arestați preventiv în perioada 13.01.2016 – 13.03.2016. Toți cei trei inculpați au experimentat, de-a lungul vremii, și controlul judiciar.

Achitarea inculpaților din dosar a venit după mai bine de cinci ani de procese.

 

Back To Top