Categorie: Actual

Primăria Ploiești continuă măsurile de sprijinire a persoanelor refugiate în urma conflictului militar din Ucraina. Special pentru persoanele refugiate au fost create 310 locuri de cazare în căminele unor licee din municipiu. Separat, pe lângă hrană, îndrumare și servicii medicale, Primăria va pune la dispoziția persoanelor refugiate un pliant de informare, tradus în limba ucraineană, cu privire la drepturile de care aceștia pot beneficia.

Primăria Ploiești a anunțat, vineri, că a pus la dispoziția autorităților județene, implicate în gestionarea acestei situații, un număr de 150 de paturi, în incinta căminului Liceului Tehnologic “Lazăr Edeleanu”, suplimentar față de cele 160 de locuri de cazare oferite refugiaților, încă de la începutul acestei săptămâni, în căminele Colegiului Economic “Virgil Madgearu ” și Colegiului “Spiru Haret” din Ploiești.

„Sutele de refugiați ucraineni, găzduiți în această perioadă în spațiile asigurate de administrația publică ploieșteană, beneficiază de hrană caldă oferită prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, îndrumare, servicii medicale gratuite, etc.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor refugiate, Primăria Municipiului Ploiești a realizat un pliant de informare, tradus în limba ucraineană, prin care le sunt aduse la cunoștință informații cu privire la procedurile de înregistrare pentru imigranți, dreptul la muncă, cererea de azil, accesul la educație, serviciile de asistență medicală, precum și date de contact ale Inspectoratului General pentru Imigrări din România, serviciilor telefonice de urgență din România, respectiv ale Ambasadei Ucrainei în România și instituțiilor care oferă informații pentru refugiați din Polonia, Slovacia și Cehia. Pliantul amintit este pus la dispoziția tuturor persoanelor refugiate care sosesc în municipiul Ploiești”, a precizat Primăria Ploiești.

Back To Top