Categorie: Actual
 • Mai mulți prahoveni sunt cercetați penal după ce au fost depistați la volan beți și sub influența stupefiantelor la volan, în ultimele 24 de ore
 • Un minor în vârstă de 15 ani care i-a furat mașina mamei a fost depistat în trafic la Florești
 • Doi șoferi au fost depistați în trafic cu numerele provizorii expirate. 

 Polițiștii au constat abateri dintre cele mai grave în ultimele 24 de ore în Prahova. Mai mulți șoferi au fost depistați beți la volan, sub influența drogurilor, dar și cu numerele provizorii expirate. Totodată, la Florești a fost depistat în trafic un minor de doar 15 ani care îi furase mașina mamei sale. 

Comunicatul IPJ Prahova: 

 • În dimineața zilei de ieri, 9 mai a.c., în jurul orei 08:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe direcția DJ101R către DN1-E60, pe raza localității Comarnic.

Cu ocazia legitimării, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din orașul Bușteni.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a alotor susbtanțe.

 • La data de 9 mai a.c., jurul orei 13:15, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au oprit, pentru control, pe strada Sălaj din municipiu, un autoturism condus de un bărbat. 

Întrucât tânărul în vârstă de 27 de ani, identificat la volanul autoturismului manifesta un comportament ciudat, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 • La data de 9 mai a.c., în jurul orei 18:30, în timp ce desfășurau activități de poliție rutieră, pe raza comunei Podenii Noi, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Apostolache au oprit, pentru control, la intersecția DJ 102 M cu DC 45, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Cărbunești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că numerele de circulație provizorii figurează ca fiind expirate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

 • Tot ieri, în jurul orei 19:30, în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu pe raza de competență, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au oprit, pentru control, pe strada Gârbeasca din comuna Starchiojd, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comună.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 • Seara trecută, în jurul orei 23:30, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești- Biroul Rutier au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Ploiești.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 • În jurul orei 00:00, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte au oprit, pentru control, pe DN 1 A,  un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Aluniș.

Cu ocazia solicitării documentelor personale și ale autoturismului, tânărul a prezentat, pentru control, o autorizație de circulație provizorie care avea termenul de valabilitate expirat din luna martie a acestui an.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

 • În noaptea de 9 spre 10 mai a.c., în jurul orei 03:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Măgureni, polițiștii din cadrul Secției dePoliție Rurală Florești, au observat un autoturism ce se deplasa din direcţia DJ 720 spre DJ 145.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea spre DJ 145, acesta oprind după aproximativ un kilometru.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că la volanul autoturismului se afla un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Măgureni.

În interiorul autovehicului au fost identificaţi patru pasageri minori, iar din cercetările efectuate a reieșit faptul că autovehiculul cu care a fost depistat minorul îi aparţine mamei unui alt minor, pasager în autovehiculul în cauză.

În cauză, a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

 • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
 • instagram.com
 • twitter.com
 • Google Business
 • Youtube Actualitatea
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top