Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

norma de hrană bolnavi
Categorie: Actual
  • Măsura decisă de Guvern în aprilie, privind creșterea normei de hrană pentru pacienții internați, intră în vigoare la 1 iunie.
  • Ministrul Sănătății a semnat abia ieri ordinul care reglementează noile valori.
  • Creșterea normei de hrană pentru bolnavi a fost stabilită din cauza scumpirii alimentelor.

Ordinul semnat de ministrul Sănătății, privind norma de hrană pe i, în cazul unui bolnav internat, a fot publicat aseară în Monitorul Oficial și prevede că, “începând cu data de 1 iunie 2022, se aprobă cuantumul alocației de hrană în unitățile sanitare publice, pe categorii de pacienți sau însoțitorii acestora, conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin. Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate”.

Norma va fi de 22 lei/zi pentru pacienți spitalizați — copii și adulți, lăuze ș însoțitori, respective de 33 lei/zi pentru pacienții copii sau adulți bolnavi de TBC, HIV/SIDA, hepatită, diabet, pacienții cu neoplazii, pacienții cu arsuri și bolnavii din leprozerii.

Același ordin permite suplimentarea alocației de hrană prin decizie a consiliului de administrație al unității sanitare, în condițiile identificării altor surse de finanțare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat.

VEZI ȘI: Scumpirile dublează norma de hrană pentru pacienții internați. Măsuri inclusiv în sprijinul persoanelor instituționalizate

Back To Top