Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

amborzia masuri
Categorie: Actual
  • Garda de Mediu Prahova a lansat un avertisment pentru proprietarii din județ care au termen până la 30 iunie să deruleze acțiuni pentru a combate ambrozia.
  • Buruiana a ajuns să aibă propria lege, acum vreo patru ani, întrucât afectează culturile și declanșează alergii puternice.

 

În intervalul dintre răsărirea ambroziei şi apariţia primelor sale flori, adică cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, conform Legii 62/2018 pentru combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole vor trebui să efectueze periodic lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice, reamintesc cei de la Gardă de Mediu Prahova.        

„Pe lângă alergiile pe care le provoacă, caracterul nociv pentru agricultură este dat de capacitatea foarte mare de fructificare şi de vitalitatea acestei specii. Măsurile menționate vor fi menţinute până la finele perioadei de vegetaţie a plantei”, precizează informarea transmisă de Gardă de Mediu Prahova.

Metodele recomandate prin legislație pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea ambroziei sunt: cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcţie de locul şi suprafaţa infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafeţe izolate, efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenurile agricole sau erbicidarea.

Ce amenzi riscă proprietarii care nu iau măsuri pentru a preveni ca ambrozia să se răspândească

Reglementările în vigoare prevăd și sancțiuni dure pentru cei care nu respectă actuala legislație. Proprietarii sau deţinătorii de terenuri/beneficiarii lucrărilor de construcţii/administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi-ai bazinelor piscicole riscă amenzi cuprinse între 750 lei și 5.000 lei, dacă este vorba despre persoane fizice, și între 5.000 lei și 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

VEZI ȘI: A început “distracția” în parcurile din Ploiești. Un nou apel lansat de SGU

 

 

Back To Top