Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Franța
Categorie: Actual
  • Duminica turului doi al alegerilor parlamentare a fost o zi bună pentru democrație, în Franța.
  • Cu toate defectele lor, multe, Macron și Republicanii depășesc cu mult extrema stângă a lui Mélenchon.

Partidul lui Le Pen câștigă mandate cât să aibă o voce în Parlament, dar fără să conteze în Guvern. Zemmour a eșuat complet. Să îl plângă prietenul său, Putin.

Franța rămâne în Europa. Asta este foarte bine. Rămâne să vedem ce au înțeles câștigătorii din această victorie, fără glorie.

Fosta ministră a Sportului, Roxana Mărăcineanu, de origine română, a pierdut competiția pentru un loc de deputat în fața lui Rachel Keke Raïssa, originară din Coasta de Fildeș. Colegiul este Val-de-Marne, unde am locuit și eu, o suburbie pariziană extrem de amestecată.

Roxana a fost campioană de înot, pentru România și mai ales pentru Franța, și un ministru apreciat. A candidat din partea construcției politice fără un conținut clar a președintelui Macron. Rachel este cameristă la un hotel, lider de grevă și a fost susținută de extrema stângă, comunist-ecologistă. Victoria sa a fost salutată de toată presa africană.

Ne-am fi bucurat și noi de victoria Roxanei, dar mult mai puțin. Interesant de observat este că victoria Raissei este considerată reușita unei emigrante, iar Roxana nu mai este perceputa așa. Explicațiile sunt mai multe: nu a existat niciodată vreo discriminare pozitivă pentru emigranții din Est, nici vreo vinovăție istorică față de țările lor, dar și nici un interes politic al stângii pentru ei. Pentru că acești emigranți au văzut suficient de mult comunismul, pentru a nu se păcăli din nou. Prin urmare, pentru ei nu se bate nimeni.

Extrema stângă instrumentalizează post-colonialismul și declinul creștinismului, pentru a dărâma societatea capitalistă și catolică, istoric vorbind. Așa s-a născut coaliția, foarte surprinzătoare, dintre islamismul politic și comuniștii atei ai lui Mélenchon, o delicatesă politică.

Apropos de comuniști, un exemplu mai complicat, tot din Franța. O doamnă doctor, devenită vedetă media după ce l-a criticat pe Macron pentru starea deplorabilă a serviciilor de urgență în Franța, este căsătorită cu un comunist francez, fiu al unui politician tot comunist. Pozează și ea și soțul în cămăși roșii, cu drapeluri comuniste în spate, și vor distrugerea capitalismului. Copiii lor sunt anunțați ca a treia generație de "luptători". Aici în Franța, unde o duc tare tare rău, nu prin Coreea de Nord, China sau România lui Ceaușescu, unde ar fi dus-o tare tare bine. Soțul doamnei tocmai a fost ales deputat, Franța este pe mâini bune, cu pumnii ridicați.

Bineînțeles că nu comunismul este soluția, dar, pe fond, doamna doctor are dreptate. Înainte de criza Co-vid, lucrătorii sanitari erau în stradă. Macron le-a dat cu tifla. Banii nu cad din cer. Apoi, în timpul crizei, a zis că sunt eroi, le-a cerut scuze și a promis revalorizarea domeniului sanitar. Doar a promis. Este firesc ca nemulțumirile să se manifeste, este însă foarte periculos ca ele să alimenteze extremele. Aici Macron s-a jucat cu focul și a radicalizat o parte enormă a populației împotriva sa.

Fostul ministru al educației, un arogant care a făcut în plina pandemie două reforme ale bacalaureatului, ignorând opinia profesorilor, plus un voiaj de nuntă pe banii statului, a pierdut, meritat, din primul tur. Până la urmă, nu contează în fața cui. Ar fi fost culmea să apară din nou în Parlament. Dar contează mult ce va face cel ales, odată ajuns acolo. Votul din răzbunare este foarte periculos, este de aur fals.

Sunt Le Pen și Mélenchon mai buni decât Macron? Nu cred. Merita el un nou mandat? Dacă ar fi trebuit să obțină 10/20 la evaluarea primului, nu ar fi trecut.

Ce va face în continuare președintele care a declarat "eu sunt socialist" și "eu nu sunt socialist"? Cu cine se va alia la guvernare? Cum va aborda mai departe chestiunea războiului din Ucraina? Va continua să îl sune pe Putin sau se vă alătură coaliției britanico-poloneze, de susținere reală a ucrainienilor? Cum va evolua parteneriatul strategic cu România?

Citește și Alegerile din Franța sunt și despre noi

 

Back To Top