Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
  • Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți o nouă atenționare de cod portocaliu și vijelii, avertizare valabilă și în zona de munte din Prahova.
  • În Prahova este în vigoare și o atenționare de cod galben de caniculă și disconfort termic.

Vremea rămâne caniculară în România, cu temperaturi de până la 36 de grade Celsius, însă Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări de ploi torențiale, vijelii și intensificări de vânt. 

Citește și: Risc ridicat de incendii, în Grecia, în perioada 5-7 iulie. Avertismentul MAE pentru români

În Prahova este valabil un cod galben de caniculă, iar pentru zona de munte a fost emisă o atenționare de cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și intensificări de vânt.

Cod galben de caniculă

Meteorologii au anunțat că, marți, 5 iulie, valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

Vreme caniculară va fi și miercuri, 6 iulie, când în Prahova este în vigoare un nou cod galben. Valul de căldură se va menține local în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.

Cod portocaliu de ploi torențiale în zona de munte

La nivel național a fost emis și un cod potocaliu de ploi torențiale, vijelii și intensificări ale vântului, avertizare valabilă inclusiv în zona de munte a județului Prahova.

Astfel, potrivit ANM, în după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Ploile își vor face simțită prezența și în restul județului Prahova, fiind emisă o atenționare de cod galben. Meteorologii au anunțat că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, marți (5 iulie) în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie) treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Aversele vor avea caracter torențial și se vor înregistra frecvente descărcări electrice, iar pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.

 

 

Back To Top