Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

război ucraina ancheta
Categorie: Actual
  • Parchetul român de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție demarează, prin procurorii militari, o anchetă proprie referitoare la evenimentele tragice petrecute în ultimele luni, în Ucraina.
  • Cercetările se referă la infracțiuni contra umanității.

Anunțul despre ancheta privind invazia din Ucraina a fost făcut luni de Parchetul General din România.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de infracțiuni contra umanității, prev. de art. 439 alin. (1) lit. g) și k) din Codul penal. Competența privind efectuarea cercetărilor aparține Secției parchetelor militare.

În fapt s-au reținut următoarele:

La data de 24.02.2022, Federația Rusă a lansat o amplă operațiune militară (aeriană, terestră și maritimă) de invadare a Ucrainei-stat independent și suveran.

Potrivit informațiilor publice existente, atacul militar este generalizat și sistematic, fiind îndreptat atât împotriva unor obiective militare, cât și împotriva unor obiective civile, rezultând date că au fost bombardate școli, spitale, complexe comerciale, fiind afectată în mod direct populația civilă din Ucraina.

Consecințele atacului sunt deosebit de grave, în rândurile populației civile survenind un număr mare de decese, inclusiv copii, precum și răniri de persoane. În același timp, ca urmare a traumei psihice provocate de atacul militar al Federației Ruse, milioane de civili au părăsit teritoriul Ucrainei, având în prezent statutul de persoane refugiate, inclusiv pe teritoriul României”, se arată în comunicatul oficial al PÎCCJ.

Sursa citată arată că “legea penală română se aplică și infracțiunilor săvârșite în afara teritoriului țării de către un cetățean străin contra unui cetățean român. Jurisdicția se exercită de organele de urmărire penală române și pe baza principiului universalității. Cercetările au în vedere și deținerea de către cetățeni ucraineni a cetățeniei române”.

Update - Chestionar pus la dispoziție de PÎCCJ, pentru cetățenii care pot sprijini ancheta

Chestionarul poate fi completat și transmis on-line, aici.

"În contextul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei (stat suveran și independent), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare investighează posibile crime împotriva umanității, având ca victime cetățenii civili  domiciliați în zonele de conflict din Ucraina.
Informațiile obținute de la victimele sau martorii unei infracțiuni reprezintă probe utile pentru eficiența urmării penale. Pe cale de consecință, este important să aflăm de la dvs. dacă ați fost victimă sau martor în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Totodată, este important să completați online chestionarul de mai jos.
Precizăm că nu aveți obligația completării acestui chestionar.
Precizăm că prin completarea chestionarului nu înseamnă că automat urmează să fiți contactat de autoritățile române însă, în funcție de informațiile puse la dispoziție, este posibil să fiți contactat pentru a da informații suplimentare.
Precizăm că datele cu caracter personal puse la dispoziție de dvs., conform legii române, vor fi utilizate exclusiv în scopul anchetei", menționează procurorii.

Conform legilor din țara noastră, este crimă împotriva umanității săvârșirea, în cadrul unui atac generalizat sau sistematic, lansat împotriva unei populații civile, a uneia dintre următoarele fapte: uciderea unor persoane; vătămarea integrității fizice sau psihice a unor persoane; deportarea sau transferarea forțată; torturarea unor persoane; violul sau agresiunea sexuală; privarea de libertate; fapte cauzatoare de suferințe mari.

VEZI ȘI: Mircea Geoană: “Anticipăm un război de lungă durată în Ucraina. Nu vedem condiţii pentru o soluţionare politică în termen scurt”

Back To Top