Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ploiești
Categorie: Actual
  • Angajații Palatului Copiilor Ploiești se opun intenției Ministerului Educației de a trece în administrarea consiliilor locale a tuturor instituțiilor de acest gen din țară.
  • „Eliminarea acestor instituții de sub tutela Ministerului Educației, în contextul absenței unei metodologii clare de tranziție a competențelor administrative și scocio-profesionale, se pare că va conduce treptat la dispariția unui sector întreg de învățământ – cel extrașcolar”.

„O veste tristă pentru copiii și tinerii talentați din întreaga țară! Palatele și Cluburile Copiilor ar putea deveni în curând doar o amintire. Noua lege a educației, aflată în stadiul de proiect în dezbatere publică, propune tranziția palatelor și cluburilor în administrarea consiliilor locale și pierderea statutului de cadru didactic pentru cei care au fost dascăli, mentori și inițiatori în tainele artelor, sportului, culturii pentru sute de mii de copii din întreaga țară, vreme de decenii. Eliminarea acestor instituții de sub tutela Ministerului Educației, în contextul absenței unei metodologii clare de tranziție a competențelor administrative și scocio-profesionale, se pare că va conduce treptat la dispariția unui sector întreg de învățământ – cel extrașcolar; în fapt, cel mai iubit de copii, pentru valorile libertății de exprimare și manifestare culturală, dincolo de barierele obligativității.

Palatele și cluburile copiilor, un proiect de nivel național care a prins viață încă din anii 1950, au devenit parte integrantă a învățământului românesc, și s-au dezvoltat pe linia activitităților extrașcolare gratuite, de timp liber, atât de solicitate de toți copiii. Fiind o alternativă educațională cu rol covârșitor în dezvoltarea complexă a personalității, activitățile și proiectele organizate în cadrul nonformal se bucură și astăzi de un impact incontestabil în peisajul comunității școlare. Talentul și pasiunea copiilor aveau cadrul și contextul legislativ de manifestare, exista acreditarea și validarea unui act educativ de calitate, atent monitorizate de Ministerul Educației. Cadrele didactice și-au dedicat întreaga viață consolidării unei cariere profesionale, care iată, astăzi, le este furată. Toate eforturile de perfecționare, studiul în vederea susținerii examenelor de titularizare, definitivat, apoi grade didactice, se dovedesc a fi astăzi un drept de practică profesională ce va fi sustras în mod abuziv. Ideea ca profesorii să devină funcționari publici nu poate fi decât o încercare de a distruge o întreagă categorie socio-profesională.

Toți cei care au trecut pragul acestei instituții ploieștene atât de îndrăgite, și au facut parte din această frumoasă familie numită Palatul Copiilor Ploiești, sunt rugați să nu privească cu indiferență scufundarea unui vis frumos al copilăriei, vis ce trebuie să meargă mai departe!

Spuneți STOP DESCENTRALIZĂRII în educația nonformală!”, au transmis, prin intermediul rețelelor de socializare, reprezentanții Palatului Copiilor Ploiești.

Citește și Descentralizarea educației: Palatele copiilor vor trece în administrarea consiliilor locale

Back To Top