Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

alerta caniculă
Categorie: Actual
  • Cea mai nouă avertizare meteo emisă de ANM instituie, pentru ziua de sâmbătă, cod roșu de caniculă în cinci județe și cod portocaliu în zone din vestul, sud-vestul și sudul țării.
  • În cea mai mare parte din restul teritoriului va fi, de asemenea, cod galben de temperaturi extreme.
  • Maximele de azi vor fi “comparabile cu recordurile absolute”, avertizează meteorologii.
  • În zonele montane din jumătatea de est a țării sunt așteptate, însă, furtuni puternice.

Noua avertizare de caniculă este valabilă pentru ziua de sâmbătă.

cod rosu canicula 23 iulieÎn județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj a fost instiuit cod roșu, întrucât “se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20...24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, după cum spun cei de la ANM.

Tot sâmbătă, în sudul Olteniei și al Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica. Se vor înregistra valori termice diurne de 37...40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

VEZI ȘI: Amenzi de până la 2.500 de lei pentru angajatorii care nu respectă măsurile legale, pe timp de caniculă

De altfel, valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18...20 de grade.

canicula 24 iulieCod portocaliu prelungit până luni seară, pentru jumătatea de sud a țării

O a doua avertizare meteo, care viza județele din Muntenia, Oltenia și parțial Dobrogea, emisă inițial pentru duminică, a fost prelungită și pentru ziua de luni. În aceste regiuni, timp de două zile, maximele vor fi cuprinse între 38 și 41 de grade Celsius.

VEZI ȘI: Restricții de circulație în 16 județe afectate de caniculă

vijelii 23 iulieAlertă de vijelii, sâmbătă, inclusiv în Prahova

Tot sâmbătă, de la ora 12.00 până la ora 21.00, este în vigoare un cod galben de vijelii în zonele montane din jumătatea estică  a țării.

"În zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torenţiale. Cantitățile de apă vor depăși izolat 20...35 l/mp", au mai anunțat meteorologii.

 

 

Back To Top