caniculă termometru amenzi itm
Categorie: Economic
  • Agenții economici care ignoră prevederile legale privind protecția angajaților, pe timp de caniculă, riscă amenzi între 1.000 și 2.500 de lei.
  • ITM Prahova a emis o informare cu privire la măsurile care trebuie adoptate în această perioadă.

Legea prevede că angajații trebuie protejați, printr-o serie de măsuri obligatorii, pe timp de caniculă.

“Conform legislaţiei în vigoare, în situaţia în care în judeţul Prahova se înregistrează temperaturi de peste 37° C sau depăşirea pragului valoric al indicelui de confort termic (temperatură – umiditate), inspectorii de muncă monitorizează aplicarea de către angajatorii a prevederilor O.U.G. nr. 99/2000”, a atras atenția reprezentanții ITM Prahova.

În perioadele cu temperaturi ridicate extreme, angajatorii trebuie să asigure cel puțin următoarele măsuri:

A. Pentru ameliorarea condiţiilor de muncă:

-              reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;

-              asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă;

-              alternarea efortului dinamic cu cel static;

-              alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:

-              asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;

-              asigurarea echipamentului individual de protecţie;

-              asigurarea de duşuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, trebuie să recurgă la reducerea duratei zilei de lucru; eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la ora 11.00 şi după ora 17.00; întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

VEZI ȘI: Cod portocaliu în București și în 16 județe din sudul țării. Săptămâna viitoare, valul de caniculă se extinde din nou

Măsurile aplică dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme ridicate, legea prevede:

a)            asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind depistarea precoce a contraindicaţiilor pentru muncă la temperaturi crescute;

b)            asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

c)    trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicaţii privind munca la temperaturi extreme ridicate.

“Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda de la 1500 lei la 2500 lei, încălcarea prevederilor cu privire la luarea măsurilor pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de muncă în condiţii de temperaturi extreme ridicate, dacă faptele nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni. Prevederile referitoare la contravenţii se completează cu dispoziţiile O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările și completările ulterioare”, au precizat reprezentanții ITM Prahova.

Back To Top