percheziții evaziune fiscală
Categorie: Actual
  • Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din București efectuează, în această dimineață, trei percheziții, în Capitală, în Prahova și în Ilfov.
  • Dosarul se referă la un prejudiciu de 13,5 milioane de euro produs prin evaziune fiscală.
  • Faptele ar fi fost comise acum 7-8 ani.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, derulează la această oră trei percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov și Prahova și două mandate de aducere, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de euro.

Vezi AICI imagini din timpul descinderilor.

“Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, un bărbat și o femeie ar fi creat și implementat un mecanism infracțional prin care, folosind trei societăți comerciale, ar fi omis evidențierea și declararea veniturilor reale, pe care le-ar fi obținut din vânzarea mărfurilor importate.

Din cercetări, s-a stabilit că valoarea totală a mărfurilor  vândute este de 188.227.360 de lei, prejudiciul produs astfel bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro.

VEZI ȘI: Percheziții în Ploiești și trei comune din Prahova, la persoane bănuite de furt calificat VIDEO LINK

Astfel, în această dimineață, vor fi puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, emise pe numele bănuiților, în vederea depistării și conducerii acestora la audieri.

De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile imobile deținute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 66.954.973 de lei”, a informat Poliția Capitalei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată.

Efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Back To Top