Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

alerte caniculă furtuni
Categorie: Actual
  • O nouă serie de alerte meteo a fost emisă miercuri dimineață, de ANM.
  • Avertizările se referă la o nouă zi cu temperaturi sufocante și disconfort termic accentuat, dar și la riscul ca, după-amiază, în mai multe județe, inclusiv cele afectate de caniculă, să se producă furtuni puternice.

Avertizări meteo cod galben și cod portocaliu de caniculă emise încă de ieri vizează, astăzi, jumătatea de sud a țării.

VEZI ȘI: Muntenia și Oltenia intră, din nou, sub cod portocaliu de caniculă

În urmă cu puțin timp, însă, ANM a anunțat și că, în următoarele ore, vor apărea condiții pentru producerea unor furtuni puternice.

De la ora 12.00 este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în după-amiaza și seara zilei de miercuri (27 iulie), îndeosebi în centrul, estul țării și la munte, apoi din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în sud-vest și sud. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55...70 km/h) și grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp. În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi (28 iulie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 iulie).

cod instabilitate atmosferica 27 iuliePentru intervalul 14.00 – 22.00, ANM a emis cod portocaliu pentru jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei, unde vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80...90 km/h) și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...35 l/mp.

O atenționare cod portocaliu a fost emisă și pentru joi, în intervalul 3.00 – 22.00, vizând nordul Olteniei și al Munteniei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură, unde vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 40...60 l/mp.

cod canicula 28 29 iulieJoi și vineri, valul de căldură se va menține în vestul, nord-vestul și local în centrul și sudul țării. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 și 37 de grade. Sâmbătă (30 iulie) disconfortul termic va fi ridicat în sud, centru și est, unde vremea va fi local caniculară, însă din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest și nord-vest, apoi treptat și în restul teritoriului, se mai arată în mesajele publicate azi de ANM.

 

 

Back To Top