Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

fake news certificate covid
Categorie: Actual
  • Numărul de solicitări pentru generarea de certificate Covid a crescut brusc, zilele trecute, după ce românii au primit, prin SMS, mesaje care lăsau să se înțeleagă faptul că ar exista un termen limită pentru înnoirea documentelor care au expirat.
  • Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a dezmințit informația și a atras atenția asupra impactului uriaș pe care îl poate avea o știre falsă, indiferent de subiect.

Datele prezentate de Andrei Baciu arată că, după ce românii au început să primească SMS-urile în cauză, numărul de solicitări înregistrate în platforma pentru generarea de certificate Covid a crezut de câteva zeci de ori, atingând cifre record.

La finalul săptămânii trecute, acesta semnala fenomenul înregistrat la nivel național, în urma unor informații false propagate prin mesajele în cauză:

“FAKE NEWS: «Certificatul COVID-19 poate fi prelungit astăzi până la ora 00.00.»

Foarte foarte mulți dintre noi am primit astfel de mesaje în ultimele zile.

Este un fake news de proporții. Ce-i drept, unul sofisticat. Nu este o afirmație falsă scrisă explicit, ci una provocată prin omisiune.

Când spui că «astăzi până în ora 00.00 cine are două doze sau chiar trei și are certificatul covid expirat îl poate prelungi până pe 31.12.2022.», se poate foarte ușor înțelege că numai astăzi poți face asta.

Certificatele digitale COVID se pot genera din platformă oricând, nefiind condiționate de oră sau zi”, scria acesta pe rețelele de socializare, amintind totodată că, “în România, certificatele care atestă vaccinarea pot fi folosite până la finalul anului. Pentru acele persoane care au certificate care au termen de valabilitate depășit, acestea își pot reemite certificatul în orice moment.

Deși acestea erau folosite în România până acum câteva luni, în prezent ele sunt utile numai în afara țării, în funcție de regulile din fiecare țară. Dacă o să călătoriți, e important să verificați care sunt regulile fiecărui stat.”

De la 2.000 la aproape 200.000 de solicitări într-o zi

Într-o analiză publicată aseară, secretarul de stat a demonstrat impactul pe care îl poate avea o știre falsă: “Mesajele transmise în ultimele zile au determinat 300.000 de persoane să-și reemită certificatele verzi. În numai două zile! În acest caz, acțiunea declanșată a fost una nedăunătoare subiecților. Până în 25 iulie, media numărului de certificate emise atingea 2.100 solicitări. În urma propagării extrem de rapide a respectivului mesaj, prin care se sugerează că există un termen limită pentru emiterea certificatelor de vaccinare, peste 300.000 persoane (peste 130.000 în data de 28.07. și peste 170.000 pe 29.07) au solicitat și generat documentul care atestă vaccinarea.  Rezultatul fake news-ului? Îngrijorarea populației și încercarea de a destabiliza platforma de emitere a certificatelor. În doar două zile, numărul solicitărilor a crescut cu  6500% și 8500%.  Din fericire, fake news-ul a putut fi demontat ușor și printr-o comunicare foarte intensă și bine organizată, desfășurată pe parcursul a câteva ore, situația a revenit la normalitate”, a scris Andrei Baciu, pe pagina sa de Facebook.

“De data asta a fost vorba despre certificate Covid. Acum câteva săptămâni, însă, societatea românească a fost supusă unui fake news care viza așa-zisa criză a combustibilului, care a generat panică”, a reamintit oficialul.

VEZI ȘI: BANI PENTRU JURNALISM. Cum ajung investițiile în publicitate să finanțeze fake news și de ce ar trebui susținută informarea corectă?

Back To Top