Petromidia
Categorie: Actual
  • Un tribunal rus a ordonat Caspian Pipeline Consortium (CPC), una dintre cele mai mari conducte din lume care aduce petrol din Kazahstan la Marea Neagră, să suspende activitatea timp de 30 de zile.
  • Conducta Caspian Pipeline Consortium (CPC) este una dintre cele mari din lume, iar prin aceasta România importa petrol din Kazahstan pentru rafinăria Petromidia de la Năvodari.

Petromidia are o capacitate de rafinare de aproximativ 6 milioane de tone de ţiţei. Rompetrol deţine a doua cea mai extinsă reţea de benzinării din România, după cea a Petrom, şi mai controlează staţii de carburanţi şi în Moldova, Bulgaria şi Georgia. CPC a anunțat că viceprim-ministrul rus Viktoria Abramchenko a ordonat autorităţilor de reglementare, inclusiv autorităţii de reglementare a siguranţei industriale Rostekhnadzor, să inspecteze instalaţiile părţii ruse a consorţiului și că s-au constatat unele nereguli „documentare” privind planurile de abordare a scurgerilor de petrol.

Conducta a exportat anul trecut din Marea Neagră până la 54 de milioane de tone, sau aproximativ 1,2 milioane de barili pe zi.

Citește și Rompetrol a fost ținta unui “atac cibernetic complex”. Activitatea benzinăriilor nu este afectată

Back To Top