Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

protestul din 10 august
Categorie: Actual
  • Premierul a vorbit, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, despre violențele de acum patru ani și despre urmările protestului din 10 august 2018.
  • Nicolae Ciucă: “Garantez, de la nivelul Guvernului, că vom pune la dispoziţia Justiţiei tot ceea ce este necesar, astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt.”
  • 24 de jandarmi sunt urmăriţi penal pentru cele întâmplate, în acea noapte, în București.

Miercuri se împlinesc patru ani de la protestul din 10 august. În deschiderea ședinței de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a adus aminte despre evenimentele violente din vara lui 2018.

“"Au trecut patru ani de la protestul din 10 august, în care oamenii nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate. Vreau să dau garanţia că şi să asigur că actuala coaliţie de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare şi că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe. Garantez, de asemenea, de la nivelul Guvernului, că vom pune la dispoziţia Justiţiei tot ceea ce este necesar, astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt. Astfel, cei care sunt vinovaţi de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani să răspundă în faţa legii. Doresc, de asemenea, să subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală în arhitectura statului şi că are menirea principală să asigure tot ceea ce este necesar pentru siguranţa cetăţeanului, iar cei care se fac vinovaţi de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor funcţionale trebuie să fie traşi la răspundere, în conformitate cu prevederile legale”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Declic solicită urgentarea anchetei

“24 de jandarmi sunt urmăriţi penal pentru lovirea şi gazarea protestatarilor paşnici şi a jurnaliştilor, la 4 ani de la evenimentele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei. Comunitatea Declic face un apel la procurorul general şi la procurorii militari care anchetează violenţele din 10 august 2018 să urgenteze cercetările şi să extindă ancheta şi către cei care au dat ordin să fie atacaţi oamenii care protestau paşnic”, se arată într-un comunicat de presă. Conform sursei citate, printre cei 24 de acuzaţi sunt şi foştii şefi ai Jandarmeriei, Laurenţiu Valentin Cazan, Mihai Dan Chirică, Sebastian Gheorghe Cucoş şi Ionuţ Cătălin Sindile, puşi sub urmărire penală pentru intervenţia ilegală şi abuzivă din 10 august 2018, când sute de protestatari paşnici au fost bătuţi şi gazaţi. 

Pentru a marca patru ani de la momentul 10 august 2018, membrii Declic vor fi prezenţi miercuri, în Piaţa Victoriei, de la ora 18.00, alături de alte organizaţii civice, la protestul „10 august - Nu uităm şi nu iertăm”. 

 

VEZI ȘI: Procurorii militari extind acuzațiile referitoare la violențele de a protestul din 10 august

Back To Top