Categorie: Actual

  motociclistiNoul Cod Rutier, care va intra în vigoare din 19 ianuarie 2013, aduce o serie de schimbări faţă de legislaţia de până acum, pentru viitorii conducători de motociclete.

Pentru obţinerea permisului pentru categoria A, noul Cod Rutier impune noi reguli. Din ianuarie 2013, va fi introdus obligatoriu permisul de conducere şi pentru mopede, tricicluri cu motor de până la 15 kilowaţi şi pentru motociclete A1 şi A2, titrează Mediafax.

Vârsta minimă de obţinere a permisului pentru categoria A1, cea a motocicletelor uşoare, cu o capacitate cilindrică de sub 125 de centimetru cubi şi o putere de maxim 11Kw, este de 16 ani.

Vârsta minimă pentru obţinerea permisului aferent categoriei A2, cea a motoarelor care au capacitatea cilindrică de cel mult 400 centimetri cubi şi putere de 25-35 de Kw, este de 18 ani.

Vârsta minimă pentru obţinerea categoriei A este de 24 de ani. În cazul în care motociclistul doreşte să conducă un vehicul de mare putere, el trebuie să aibă cel puţin 20 de ani împliniţi, dar şi o experienţă de doi ani pe o motocicletă din categoria A2.

Măsurile fac parte dintr-o directivă europeană din anul 2006, aplicată, până în prezent, în toate ţările U. E., a precizat şeful Poliţiei Rutiere, pentru Realitatea.net.

Back To Top