Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

antidrog
Categorie: Actual

În anul școlar 2022 - 2023, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Prahova, împreună cu mai multe instituții și organizații non-guvernamentale din județ, va implementa nouă proiecte naționale de prevenire a consumului de droguri.

În anul şcolar 2022-2023, CPECA Prahova va dezvolta şi implementa următoarele proiecte:

1. Proiectul național „Cum să creștem sănătoși”, având ca obiectiv promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor cu vârsta între 5-7 ani (preşcolari de grupă mare şi şcolari din clasa pregătitoare), în vederea prevenirii comportamentelor cu risc pentru sănătate.

2. Proiectul național „ABC-ul emoțiilor”, având ca obiectiv dezvoltarea emoţională a elevilor din clasele I şi a II-a, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de tutun, alcool sau droguri.

3. Proiectul național „Necenzurat”, adresat elevilor din clasele a VII-a şi părinţilor acestora, având ca obiectiv prevenirea consumului de tutun, alcool sau droguri prin dezvoltarea unor atitudini şi alternative de petrecere a timpului liber în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos şi dezvoltarea unor programe de formare a părinţilor în vederea creşterii influenţei factorilor de protecţie şi scăderii factorilor de risc în consumul de droguri.

4. Concursul național „Mesajul Meu Antidrog”, având ca obiectiv dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă pentru elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, prin implicarea în activităţi artistice, ca alternativă la consumul de tutun, alcool şi droguri.

5. Proiectul național „Fred Goes Net”, adresat elevilor din ciclul gimnazial şi liceal (vârsta 14-21 ani) – intervenţii timpurii pentru consumatorii de alcool şi droguri care au fost identificaţi/depistaţi pentru prima oară, cu scopul de a reduce riscul de a deveni dependenţi.

6. Proiectul național „Abilități pentru acțiune”, adresat elevilor de liceu, care are o abordare complexă pentru prevenirea consumului de droguri, favorizând factorii de protecție ai elevilor, prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala, implicarea părinților în viața copiilor și dobândirea cunoștințelor și abilităților necesare în luarea unor decizii sănătoase atunci când sunt presați să consume droguri.

7. Proiectul național „Acționăm just”, adresat elevilor din mediul liceal, prin realizarea de activități interactive de educație juridică în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri.

8. Proiectul național „Eu și copilul meu”, adresat părinților copiilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII), cu vârsta între 10-14 ani, are ca obiectiv creșterea nivelului de sensibilizare și responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive copiilor, prin participarea la ședințe de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele consumului de droguri.

9. Proiectul național „Împreună” este un proiect-concurs care se bazează pe trei principii eficiente în prevenirea consumului de droguri: lucrul în echipă, educația între egali și voluntariatul.

„Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova vor realiza, în perioada 8 septembrie – 31 octombrie a.c., în unitățile de învățământ din județ, un maraton de scurte sesiuni de informare atât pentru personalul didactic, cât și pentru personalul nedidactic, având ca subiect “Efectele, riscurile și consecințele asociate consumului de droguri asupra organismului, substanțe și semne de recunoștere ale consumului, prevenirea supradozelor și deceselor asociate consumului de droguri”, se arată într-un comunicat al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova.

Citește și Acțiuni antidrog în Prahova. Tinerii din stațiunile de pe Valea Prahovei, în "vizorul" Poliției

Back To Top