Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

sorin cimpeanu burse sociale
Categorie: Actual
  • Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut o sinteză a regulamentului de acordare a burselor în acest an școlar.
  • Acesta a subliniat că de bursele sociale de 200 de lei nu vor beneficia doar elevii din familii cu venituri mici.
  • Totodată, oficialul a arătat că Ministerul nu va accepta acordarea de sprijin copiilor cu situație materială bună care locuiesc în afara orașelor în care studiază, întrucât acest lucru ar însemna diminuarea burselor pentru cei cu situație materială precară.
  • Potrivit ministrului, bugetul pentru burse, în noul an școlar, este de 10 ori mai mare decât în 2020.

Ministrul Educației a făcut precizările despre burse într-un punct de vedere publicat pe rețelele de socializare:

“1. Asigurarea gratuității transportului elevilor și bursele sociale sunt de maximă importanţă pentru Guvernul României și sunt asigurate, fiecare în parte, de la bugetul de stat! Bursa socială este pentru elevi aflați în dificultate din punct de vedere socio-economic său medical.

2. Bugetul pentru bursele elevilor este în anul 2022 de 5 ori mai mare decât în anul 2020 (1,332 miliarde lei fata de 270 milioane lei în 2020) și este asigurat de la bugetul de stat.

3. Toţi elevii care învață într-o altă localitate decât cea de domiciliu au asigurat de la bugetul de stat decontul transportului între localitatea de domiciliu și școala, separat de bursele acordate pentru sprijin socio-economic și/său medical sau de bursele acordate pentru performanta școlară.

4. Toți elevii care au nevoie de sprijin din perspectiva socio-economică sau medicală primesc anul acesta burse sociale în valoare de 200 lei/lună, 12 luni/an!

5. Bursa socială se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

6. Conștient de faptul că anumite categorii de elevi se află în situații de dezavantaj independent de statutul socio-economic, Ministerul Educației a decis să acorde burse sociale în același cuantum minim, garantat, de 200 de lei nu doar elevilor proveniţi din familii cu venituri reduse, ci și altor categorii de copii și tineri de vârstă şcolară aflaţi în situaţie de risc, indiferent de venitul familiei: tineri cu dizabilităţi sau boli cronice, copii care provin din centrele de plasament, orfanii de unul sau de ambii părinţi. Și acest tip de sprijin este acordat pe toată durata anului calendaristic.

7. În același spirit al susținerii masurilor sociale, în anul școlar 2022-2023 Guvernul a dublat numărul beneficiarilor Programului “Masă caldă” crescând în același timp cu 50% cuantumul alocat fiecărei mese.

8. Prin proiectul Legii România Educată, bugetul anual pentru bursele elevilor se va dubla în raport cu anul 2022 și va fi de 10 ori mai mare în raport cu anul 2020 (2,7 miliarde lei anual fata de 270 milioane lei în anul 2020)!

VEZI ȘI: Bursele acordate olimpicilor au fost majorate

9. Reprezentanții politicianismului care solicită să primească burse sociale și toți elevii proveniți din familii cu venituri mari sau foarte mari, doar pentru că locuind în proximitatea marilor orașe învață în licee din București, Cluj, Iași, Timișoara sau Sibiu, solicită ca elevii aflați cu adevărat în dificultate să aibă un sprijin material puternic diminuat! Iar cu acest lucru Ministerul Educației NU poate fi de acord!

10. Bursele sociale, alături de alte măsuri sociale precum acordarea de tichete sociale în valoare de 500 lei acordate tuturor elevilor care au nevoie de sprijin, încurajează egalitatea de șanse. Resursele trebuie astfel dirijate încât să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie și astfel să fie eficiente în reducerea abandonului școlar și în asigurarea de condiții mai bune de participare la educație pentru elevii proveniți din medii socio-economice defavorizate sau din familii defavorizate”.

Back To Top