Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

gara ploiești vest
Categorie: Actual
  • Ministerul Transporturilor a publicat un proiect de hotărâre de Guvern privind reabilitarea și modernizarea a șase stații CF, inclusiv Ploiești Vest, Sinaia și Bușteni.
  • Este vorba despre un lot inclus într-un demers mai amplu care vizează lucrări la 47 de gări.

Actul normativ propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea a 47 de stații de cale ferată din România, cu referire la lotul SRCF București care prevede reabilitarea gărilor Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni, Târgoviște Sud, Titu, Videle, lucrare de utilitate publică de interes național.

“În prezent cele șase stații de cale ferată propuse spre moderizare/reabilitare se găsesc în diverse stadii de degradare datorită uzurii fizice și morale. Principalul obiectiv al lucrărilor îl constituie clădirile de călători ale stațiilor de cale ferată cu accent pe zonele de acces, pe spațiile destinate serviciilor pentru călători, pe zona comercială cât și pe elementele de legătură cu liniile de cale ferată, reprezentate de peroane, pasarele, pasaje pietonale, copertine, precum și adaptarea la normele privind persoanele cu dizabilități”, menționează Ministerul Transporturilor.

Valoarea totală a investiţiei este de 116.279.000 lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție va fi de 20 de luni. “Finanţarea obiectivului de investiţii de utilitate publică de interes național se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate«C.F.R.» – S.A. precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, mai menționează sursa citată.

Lucrările propuse pentru modernizarea gărilor din Prahova

Nota de fundamentare atașată proiectului detaliază lucrările care ar urma să fie efectuate. Acestea inclus reabilitarea clădirii de călători conform recomandărilor expertizei tehnice și a auditului energetic (finisaje, instalații sanitare, termotehnologice, electrice și de telecomunicații, consolidare elemente structurale degradate), precum și lucrări de amenajare a pieței gării și a zonelor adiacente clădirii.

La Ploiești vor fi modernizate și spațiile pentru călători, în stația Ploiești Vest, în sensul constuirii unei noi clădiri care să includă o zonă comercială și grupul sanitar pentru călători cu un spațiu destinat pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, respectiv pentru mama și copilul.

La Bușteni, sunt planificate construirea unei noi clădiri cu sală așteptare pentru călători, reabilitarea grupului sanitar exterior (finisaje, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, instalație de încălzire) și prelungirea peroanelor intermediare.

În ceea ce privește gara din Sinaia, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a acoperișului și a sistemului de evacuare a apelor pluviale la clădirea expoziție cu tematică feroviară și clădirea salon oficial, în stația Sinaia, precum și reechiparea centralei termice din clădirea CED, stația Sinaia, care deservește clădirea de călători și salonul oficial (centrala termică va fi modernizată și echipată suplimentar).

De asemenea, sunt prevăzute reabilitarea peroanelor (strat suport și strat de uzură, corpuri de iluminat) și a copertinelor  existente (structura metalică, învelitoare, corpuri de iluminat, coloane ape pluviale),  în stațiile Ploiești Vest, Sinaia, Bușteni), la care se adaugă reabilitarea tunelului pietonal (finisaje, corpuri de iluminat, platforme elevatoare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii)  în stațiile Sinaia, Bușteni și  prelungirea tunelului pietonal și reabilitarea celui existent în stația Ploiești Vest.

VEZI ȘI: Exproprieri pentru viitorul drum de legătură între gările Ploiești Vest și Ploiești Sud

 

Back To Top