Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

bacterie rezistentă antibiograma
Categorie: Actual
  • Un medic de familie din Sibiu a publicat, pe rețelele de socializare, rezultatul unei antibiograme care arată prezența unei bacterii rezistente la toate antibioticele, inclusiv cele “de rezervă”.
  • Medicul Egri Eduard atrage atenția că este rezultatul acțiunii oamenilor, prin utilizarea excesivă a antibioticelor, uneori după ureche, inclusiv în cazuri în care nu erau necesare.
  • Acesta avertizează că, în acest fel, războiul cu bacteriile este unul mai greu decât orice altă confruntare.

Antibiograma prezentată de medicul din Sibiu a fost făcută pentru Pseudomonas aeruginosa, bacterie cunoscută drept „Bacilul Pioceanic”. Medicii spun că este destul de comună, prezentă deseori în mediul spitalicesc, și reușește contamineze produsele alimentare, medicamentoase sau cosmetice inclusiv dacă acestea sunt păstrate la temperaturi scăzute, în frigider.

Bacteria poate provoca infecții cutanate, urinare, digestive, ORL, respiratorii, ba chiar ale aparatului locomotor (osteoartrite și osteoielite), ale aparatului circulator (tromboflebită, endocardită, pericardită), ale sistemului nervos (meningită) sau septicemie, exemplifică newsmed.ro.

Medicul Egri Eduard explică în detaliu câteva cauze care determină apariția unei astfel de bacterii multirezistente:

Acest rezultat al unei antibiograme l-am găsit postat pe un grup de medici și care m-a pus pe gânduri, este vorba de o bacterie multirezistenta la toate antibioticele, inclusiv la cele de rezervă (cele pe care le ținem pentru cazuri severe), cel mai trist este că această rezistență și potența a bacteriei am creat-o noi, oamenii, cam așa:

1. pacienți care își cumpără singuri antibiotice şi se autotratează crezând că aceastea vindecă orice infecție sau scurtează evoluția unei infecții (90% din infecții sunt virale, mai ales cele de sezon, NU răspund la antibiotice, antibioticele NU scurtează evoluția bolii, din contră, pot naște monștrii precum cel din poză),

2. presiunile părinților asupra medicului de a prescrie un antibiotic doar așa să fie în casă dar la prima febră aceștia îl administrează copilului,

3. concepția greșită că febra se tratează cu antibiotice, așa cum am explicat mai sus majoritatea episoadelor febrile la copii sunt date de viroze,

4. abuzul de antibiotice din partea personalului medical cât şi recomandarea de antibiotice de ultima generație (pe care ar trebui să le protejăm ca e apa sfințită) mai ales în ambulator, de obicei condiționat de presiunile pacienților sau părinților (în spital lucrurile stau altfel),

5. lipsa de informare corectă și din surse veridice referitoare la uzul de antimicrobiene,

6. lipsa testelor rapide care pot face diferența între o infecție virală și una microbiană,

7. nerespectarea perioadei de convalescență după o viroză, adică acea perioadă de care organismul are nevoie să se recupereze (ex. copilul e aruncat înapoi în grădiniță încă suferind iar boala se poate agrava prin suprainfecții sau pot apărea alte infecții)

8. graba şi viteza de a trece peste o boală, confundând medicina cu un atelier auto, având impresia că mergem să schimbăm o piesă și devenim sănătoși tun,

9. autoștiutorii și autocunoscătorii în toate cele și care dau sfaturi incorecte din punct de vedere medical, mai ales cele legate de tratamentul antibiotic,

10. trebuie făcută diferența între uz și abuz, acolo unde sunt necesare salvează și au salvat milioane de vieți, de aceea trebuie să avem grijă de ele.

Ps. Dacă nu facem ceva, nu va mai fi nevoie de încă un război mondial, aceste mici creaturi spectaculoase cărora le-am întărit scuturile ne vor răpune ca pe niște şobolani”, a scris medicul, pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Focar la ATI! Cinci pacienți au murit după ce s-au infectat cu bacterie rezistentă la antibiotice

Foto: Facebook/ Egri Eduard

Back To Top