Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

zile concediu
Categorie: Actual
  • Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților concediul de odihnă rămas neefectuat pe parcursul unui an.
  • Codul muncii reglementează aceste situații.

Zilele de concediu de odihnă pot fi recuperate în termen de un an și jumătate. Codul muncii prevede că durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare, iar “în cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”.

Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Salariații care au zile neefectuate din concediul pe 2022 pot cere acordarea acestora până la jumătatea lui 2024.

Citiți și: Noi modificări în Codul Muncii. Concediu plătit de 30 de zile

“La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă şi cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal şi concediului pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată”, menționează Codul muncii.

Back To Top