Categorie: Actual

ziua-lumanari-aprinse  Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse, sărbătorită anual, în a treia duminică a lunii mai, este consacrată în primul rând, memoriei celor care au dispărut din cauza SIDA, solidarității cu persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA și prevenirii HIV.

Astăzi, Asociaţia „Noi şi Ceilalţi” Prahova a marcat Ziua Internaţională a Lumânărilor aprinse, împreună cu voluntari ai mai multor organizaţii nonguvermanetale din Prahova. „În cadrul zilei de 18 mai, pentru că este Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse, Asociaţia „Noi şi Ceilalţi” Prahova, care lucrează pentru persoane seropozitive a vrut să amintească de aceşti tineri din organizaţie care au plecat dintre noi la o vârstă nedrept de fragedă. Am vrut să ne amintim şi de faptul că puteau să aibă aceeaşi viaţă ca şi cei prezenţi aici la 18 ani sau 20 de ani, pentru că erau elevi de liceu sau studenţi în anul I la facultate. Unii nu au nici şase luni de la deces”, ne-a declarat Iolanda Gheorghiu, preşedintele Asociaţiei „Noi şi Ceilalţi” Prahova.

În organizaţie sunt înscrise 43 de persoane seropozitive, cu vârste de la 5 la 35 de ani. „În timpul acestui an, s-au înscris trei noi membri în asociaţie: o mamă cu un copil şi un tânăr de 35 de ani. Nu am pierdut niciun membru până acum, anul acesta, dar unul dintre tinerii noştri se află în spital, în stare gravă, şi sperăm că starea lui se va stabiliza. În momentul actual, medicamente sunt, în Prahova, vin cu întârziere, dar nu prea mare, la nivel de zile. Din câte am aflat, producătorii au venit pe piaţă şi au primit banii. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a dat fondurile către Casele Judeţene. Ieri, am fost la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti  şi nu am văzut, faţă de altădată, cozi de tineri veniţi pentru că nu mai au medicamente. Nu, veneau pentru că erau programaţi”, ne-a mai precizat Iolanda Gheorghiu.

Tinerii au realizat două inimi din lumânări aprinse, lângă care au păstrat un moment de reculegere în memoria persoanelor seropozitive trecute în nefiinţă.

Back To Top