Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

bunurile ocazionale în bagaje
Categorie: Actual

 

• Mulți români vin din vacanțe și aduc cu ei, în bagaje, diverse obiecte care nu sunt din UE sau din Spațiul Economic European, dar constituie, în realitate, bunurile pentru care ar trebui să plătească TVA.
• Un ordin al Autorității Vamale Române (476/2023) care reglementează ce sunt considerate bunurile ocazionale a fost analizat de consultantul fiscal Adrian Bența.

Un ordin al Autorității Vamale Române (476/2023) care reglementează ce sunt considerate bunurile ocazionale. 

În primul rând, sunt scutite de TVA persoanele fizice ce intră pe teritoriul Uniunii Europene cu bunuri care au caracter necomercial, pentru loturile mici.

 CITEȘTE ȘI: SE SCUMPESC VACANȚELE ÎN THASSOS. UNII ROMÂNI ÎȘI CUMPĂRĂ CASE ACOLO

Potrivit lui Bența, ordinul stabilește că sunt bunuri ocazionale, cu caracter necomercial, bunurile aflate în bagajele personale ale călătorilor, dacă frecvența introducerii în România a acestor bunuri este mai mare de perioada de șapte zile între două introduceri, pentru același călător.

Nu se consideră introduceri ocazionale de bunuri acele bunuri aflate în bagajul călătorilor ce provin din state terțe dacă:

- Frecvența introducerii reprezintă mai multe introduceri într-o zi;
- Același călător introduce bunuri pe teritoriul României provenite din state terțe, într-o perioadă mai scurtă de 7 zile față de introducerea anterioară.

„În aceste două situații, la introducerea bunurilor pe teritoriul României, călătorul datorează TVA de plată pentru aceste bunuri importate, iar dacă bunurile sunt din categoria bunurilor accizabile, se va datora și plata accizelor”, a precizat consultantul fiscal.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: MINISTERUL EDUCAȚIEI S-A RĂZGÂNDIT ÎN PRIVINȚA VACANȚEI DE PAȘTE DIN 2024. DOUĂ ZILE LIBERE ÎN PLUS PENTRU ELEVI

Back To Top