Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

campanie victimele violentei domestice
Categorie: Actual
  • Numai în Prahova, în primele 10 luni ale anului, polițiștii au intervenit la 5.000 de cazuri de violență domestică!
  • Cifra uluitoare i-a motivat să lanseze, cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, o amplă campanie de informare a victimelor și potențialelor victime.
  • Oamenii legii vor ca un număr cât mai mare de femei să știe că există cadrul legal în baza căruia pot fi protejate de agresori, dar pentru acest lucru trebuie să facă un act de curaj și să anunțe autoritățile cu privire la situația de pericol în care se află.

Mesajul polițiștilor către victimele violenței domestice este unul ferm: "Nicio palmă nu merită a doua șansă!"

"În contextul marcării Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, în fiecare an, pe 25 noiembrie, ne unim ca societate pentru a pune în lumină această problemă și pentru a încuraja acțiuni concrete în vederea eradicării violenței de gen.

Această zi nu este doar o ocazie de a reflecta asupra impactului devastator pe care violența îl are asupra femeilor, ci și un apel la acțiune.

Cu toții suntem chemați să ne asumăm responsabilitatea de a schimba normele sociale și culturale care permit persistența acestei probleme", au transmis reprezentanții IJP Prahova.

Urmăriți AICI clipul campaniei impresionante derulate de Poliția Prahova.

Unul dintre evenimentele organizate în contextul acestei campanii a avut loc vineri. "olițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova– Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat și desfăşurat o activitate informativ – preventivă în centrul comercial Ploiești Shopping City, dar și în incinta Hipermarketului Carrefour. Astfel, polițiștii au stat de vorbă cu toate femeile prezente la acel moment în centrul comercial, atât angajate cât și cliente ale acestei unități. Scopul activității a constat în prevenirea violenţei asupra femeilor, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metode de racolare, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop (help line 0800 500 333, 112), unde acestea pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate. De asemenea, au fost transmise informații despre modalitățile de prevenire a conflictelor interfamiliale și intrafamiliale, precum și despre aplicația BrightSky", au precizat reprezentanții IJP Prahova.

Polițiștii întâlnesc, zilnic, zeci dintre victimele violenței domestice

Campania a luat naștere pornind de la numărul mare de sesizări primite la nivelul județului. Din păcate, multe dintre ele ajung la autorități prin sistemul 112, ceea ce înseamnă că este vorba deja despre cazuri grave, traumatizante, care implică pericol iminent și impun intervenție imediată.

"Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au intervenit în primele 10 luni ale anului în curs la aproximativ 5.000 de cazuri de violență domestică, în 89% din cazuri intervenția acestora a fost realizată ca urmare a sesizărilor formulate prin SNUAU 112. Din analizarea situațiilor statistice, s-a observat că victimele infracțiunilor comise în contextul violenței domestice sunt cu preponderență femei. 

În ceea ce privește ordinele de protecție provizorii emise de către polițiștii prahoveni, în cele 10 luni ale anului 2023 au fost emise 135, cu 20 mai multe decât în perioada similară a anului trecut", au subliniat reprezentanții IJP Prahova.

Pentru prevenirea infracţiunilor de violență domestică, aceștia recomandă:

  • Să sunaţi la 112 şi să cereţi sprijin dacă viaţa şi sănătatea vă sunt puse în pericol!
  • Să solicitaţi consultul medico-legal şi eliberarea unui certificat constatator!
  • Să stabiliţi un cod (cuvânt, frază, semnal) prin care să avertizaţi copiii/prietenii/vecinii că sunteţi în pericol, pentru ca ei să sune la poliție după ajutor!
  • Să încercaţi memorarea unei liste de contacte de urgență sau să utilizaţi un calculator din afara casei în care locuiţi, un telefon mobil despre care agresorul nu știe sau o cartelă de telefon mobil prepaid!

Aceste sfaturi au fost oferite pe larg de polițiști femeilor întâlnite în timpul acțiunii de vineri. VIDEO AICI

Din fericire, în ultima vreme, cadrul legal a fost îmbunătățit și asigură autorităților mai multe posibilități de intervenție în sprijinul victimelor violenței domestice. Astfel, polițiștii pot emite un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, atunci când constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică sau libertatea unei persoane să fie puse în pericol.  Instanța de judecată poate dispune la solicitarea unei persoane a cărei viață, integritate fizică sau libertate sunt puse în pericol, un ordin de protecție împotriva agresorului, pentru o durată de până la șase luni.

Citiți și: VOUCHERE PENTRU VICTIMELE INFRACȚIUNILOR CU VIOLENȚĂ. ÎN CÂT TIMP VOR AJUNGE BANII LA BENEFICIARI

 

Back To Top