Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

concus nevăzători artele spectacolului Filarmonica
Categorie: Actual

 

• Asociația Nevăzătorilor din România și filiala Prahova au organizat, în acest weekend, Concursul Național „Nevăzătorii și artele spectacolului”, la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești.
• La ediția din acest an a spectacolului, au participat 50 de interpreți care au demonstrat că talentul artistic poate depăși orice obstacol.

Concursul Național „Nevăzătorii și artele spectacolului” este o manifestare culturală inedită, la care participă, an de an, persoane cu dizabilități vizuale din întreaga țară. Dintre cele șapte arte, puține pot fi practicate sau urmărite de către deficienții de vedere. Muzica și teatrul se numără printre ele, ocupând un loc aparte, întrucât au, dincolo de dimensiunea estetică, o foarte importantă componentă socio-integrativă.
Prin teatru și prin muzică, nevăzătorii au oportunitatea să-și exprime potențialul artistic și să contribuie astfel la schimbarea mentalității societății față de persoanele cu dizabilități.

 CITEȘTE ȘI: ARICEȘTII RAHTIVANI, ÎN TOPUL CELOR MAI BOGATE COMUNE DIN ROMÂNIA

Ediția din acest an a Concursului Național „Nevăzătorii și artele spectacolului” a avut loc la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, pe a cărei scenă au urcat 50 de interpreți care s-au întrecut la două secțiuni principale: „Folclor și romante” şi „Artă dramatică”.
Secțiunea ,,Folclor și romanțe” s-a împărțit în interpretare vocală muzică populară, romanțe, orchestră (taraf), grup vocal, instrumente cu clape, instrumente de suflat. Secțiunea ,,Artă dramatică” a inclus două diviziuni: scenetă și monolog.

În urma concursului, locul I la orchestră (taraf) a fost câștigat de către ANR Filiala Suceava, iar locul II de către Grupul vocal de muzică populară din Bacău. La secțiunea grupuri vocale, pe locul I s-a clasat formația din Bacău, locul II – Vrancea, iar locul III – Argeș.
La instrumente cu clape, loc 1 - Silviu Bratiș din București, loc II - Marcel Dafin din Suceava, iar locul III - Constantin Ghiță din Argeș.
Instrumente de suflat: locul I - Ștefan Gașpar, Timiș Caraș-Severin, locul II - Viorel Zvâncă, Bacău, locul III – Ion Udrescu, Argeș.
Secțiunea Monolog: mențiune - Paraschiva Seliman, Botoșani, locul III - Adina Gherghe, Vrancea, locul II - Mariana Globaru - Constanța, locul I - Anișoara Țugui, Suceava.
Secțiunea Romanțe: mențiune - Cristina Vlad, Prahova, locul III - Violeta Iani, Harghita-Covasna, locul II - Maria Paic, Bacău, locul I - Mariana Gäspar, Timis Caras Severin. Premiul special al juriului: Alexandru Cozaciuc, Suceava.
Secțiunea Artă Dramatică – Scenete: locul III - Bacau, locul II - Brăila, locul I – Constanța.
Spectacolul a cuprins și trei recitaluri, în care au evoluat Alexia Nemțeanu, Alexandru Voican și Ioan Man.

Evenimentul s-a aflat sub egida Programului Ploiești #LetsPLAY - Capitala Tineretului din România 2024 și a fost organizat în parteneriat cu Filarmonica ,,Paul Constantinescu” din Ploiești, Teatrul ,,Toma Caragiu” din Ploiești, Fundația Județeană pentru Tineret Prahova și Asociația Euro Spirit, cu sprijinul financiar al Ministerului Muncii.

Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) este organizația nonguvernamentală reprezentativă la nivel național care apără și promovează interesele persoanelor cu deficiență de vedere. Prin cele 35 de filiale ale sale, Asociația cuprinde peste 35.000 de membri (persoane cu handicap vizual grav, accentuat și mediu) de pe întreg teritoriul țării.
Asociația Nevăzătorilor din România are statut de utilitate publică acordat de Guvernul României prin H.G. 1033/03.09.2008, fiind recunoscută ca organizație națională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autoritățile publice române, cât și de către organizațiile internaționale ale deficienților de vedere. Este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Național al Dizabilității și, implicit, a Forumului European al Dizabilității.
De peste şase decenii, Asociația Nevăzătorilor din România oferă deficienților de vedere servicii și programe socio-profesionale, cultural-educaționale, de sport și timp liber.

GALERIE FOTO: 

concurs nevazatori 4

ansambluri artistice nevazatori 1

concur nevazatori 3

nevazatori concurs arte

Foto: ANR Filiala Prahova

CITEȘTE ȘI: SONDAJ: PESTE JUMĂTATE DIN ANGAJAȚII ROMÂNI INTENȚIONEAZĂ SĂ ÎȘI SCHIMBE LOCUL DE MUNCĂ ÎN 2024

Back To Top