Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
mascatiÎi vedem la televizor cu cagulele pe faţă prezenţi la arestări sau percheziţii, punând la pământ şi încătuşând infractori periculoşi. Sunt „mascaţii” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă (S.I.R.) a Poliţiei Române. Chiar dacă percepţia generală este că o astfel de muncă se potriveşte doar bărbaţilor, în structurile acestui serviciu, sunt angajate şi femei care merg în misiuni cot la cot, alături de colegii lor. APH a realizat un interviu cu una dintre angajatele S.I.R. Prahova, iar pentru a-i proteja identitatea, anonimatul în această meserie fiind un atuu, vom folosi doar iniţialele numelui.

G.V. are 36 de ani, este mamă a doi copii şi lucrează la S.I.R. din 2007.

Rep.: Cum aţi ajuns la SIR?

G. V.: Am lucrat la ordine publică şi am văzut un anunţ în Argus (nr. revista poliţiei) că aveau nevoie de o fată pentru Campionatul Naţional de Karate organizat prin minister. Oferindu-mi-se această şansă, am mers cu ei la campionat şi apoi mi-au spus că au nevoie de o fată şi la „mascaţi”. Şi atunci am zis „de ce să nu încerc?”.

Rep.: Este mai avantajos acest post din punctul de vedere al satisfacţiilor atât materiale cât şi morale?

G. V.: Nu vorbim de satisfacţii materiale, ci de cele morale. Ţinând cont că am practicat un sport, automat mi-a prins foarte bine. Şi m-am regăsit într-un fel, este cu totul altceva, este exact ce mă aşteptam.

Rep.: Ce sport aţi practicat şi ce performanţe aţi avut?

G. V.: Practic de 20 de ani arte marţiale, Karate Do tradiţional, mai exact. Am ajuns până la Mondiale, în Grecia am luat locul doi, iar în Bulgaria locul trei. La Balcaniadă, am reprezentat Ministerul Administraţiei şi Internelor. Momentan, concursurile au fost întrerupte din cauza problemelor financiare, dar asta nu înseamnă că nu ne pregătim în continuare.

Rep.: De ce aţi vrut să vă faceţi poliţist?

G. V.: De mult timp am admirat haina de poliţist, dar cel mai mult m-a atras faptul că poţi să faci şi ceva pentru cel de lângă tine, pentru aproapele tău.

Rep.: Cum v-aţi acomodat în echipa aceasta?

G. V.: Aş minţi dacă aş spune că la început totul a fost uşor. Totul a venit de la sine, treptat. În primul rând, a trebuit să le demonstrez băieţilor ceea ce pot să fac. Iar în momentul când mergem în misiune suntem o echipă, nu trebuie să mă trateze ca pe o fată, ci ca pe un luptător. Şi, în orice moment, ei trebuie să ştie că pot să se bazeze pe mine. Şi nu trebuie să îi dezamăgeşti niciodată. Acum am ajuns să ne cunoaştem din priviri, este suficient.

Rep.: Cam câte misiuni aveţi aveţi pe lună cu grupa dumneavoastră?

G. V.: Sunt misiuni de care ştii şi misiuni care apar pe neaşteptate. Dar ca medie avem cam 30 de misiuni pe lună.

Rep.: A fost un dezavantaj că sunteţi femeie?

G. V.: Nu. Chiar a fost o calitate. De multe ori merg în misiune, având cagula pe faţă, iar ei (n.r. – infractorii) n-au de unde să ştie că sunt femeie. Au fost momente în care mi-au auzit vocea, dar nu au fost probleme pentru că impunem respect. Niciun moment nu trebuie să te gândeşti că eşti femeie, iar colegii mei mă tratează ca pe un egal.

Rep.: Ştiu că aveţi doi copii. I-aţi îndruma spre o carieră în poliţie?

G. V.: Dacă şi-ar dori o astfel de carieră i-aş susţine, de ce nu?

Rep.: Câţi ani stă cineva într-o astfel de echipă?

G. V.: Sunt nişte probe pe care le dai în fiecare an, de evaluare cum ar veni, iar dacă treci aceste probe rămâi în echipă. La ora actuală, probele nu sunt diferenţiate pentru femei sau bărbaţi. Eu dau acelaşi probe pe care le dau şi colegii mei. Totul este să te antrenezi mereu.

Rep.: Cum vă înţelegeţi cu ceilalţi colegi de la alte structuri?

G. V.: Ne înţelegem foarte bine. Mai ales că avem nevoie de informaţii şi facem schimb de informaţii.

Rep.: Cum se desfăşoară o zi de serviciu?

G. V.: Dacă nu există vreo misiune neprevăzută, avem un program bine stabilt de la bun început. Avem pregătire fizică, pregătire tactică, după care mergem în misiune.

Rep.: Dacă ar mai fi fete în poliţie care ar dori să vină la S.I.R., ce le-aţi sfătui?

G. V.: În primul rând, trebuie să fie foarte bine pregătite fizic şi mental. Şi să le placă, într-adevăr, să facă aşa ceva. De exemplu, aici, la Ploieşti, am fost prima care a intrat în acest serviciu. Mai am o colegă, dar pentru moment este în concediu de maternitate.

Serviciul de Intervenţie Rapidă (S.I.R.) este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie a judeţului Prahova, care intervine şi desfăşoară activităţi pentru menţinerea ordinii publice pe raza localităţilor urbane şi rurale, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi faptelor contravenţionale din competenţă şi care sprijină celelalte structuri operative pentru îndeplinirea unor acţiuni, în special misiuni cu grad sporit de dificultate.


Back To Top