Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Clasa-pregatitoarePărinţii mai au posibilitatea să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare până la începerea şcolii.  Unităţile de circumscripţie sunt obligate să îi primească pe micuţii din zona lor.


Cu toate că etapele de înscriere în clasa pregătitoare s-au terminat, mai există, încă, părinţi care au solicitat înregistrarea copiilor în acest nivel de învăţământ. „Au mai apărut astfel de situaţii şi vor mai fi, cu siguranţă, până la începutul anului şcolar. Părinţii care, din diverse motive, nu şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare, mai au posibilitatea, până pe 10 septembrie, să se adreseze şcolilor de circumscripţie, pentru înscriere, deoarece aceste unităţi sunt obligate să-i primească pe cei din zona respectivă. Este învăţământ obligatoriu şi este interesul nostru să recuperăm fiecare copil care are vârsta de înscreiere la şcoală. În anii anteriori, au existat şi cazuri în care copiii au fost înscrişi chiar şi după începerea anului şcolar. Nu a fost un obicei, ci este vorba despre cazuri excepţionale, copii care, altfel, nu ar mai fi fost şcolarizaţi. Bineînţeles, nu se pune problema înscrierii după un semestru sau mai mult, ci într-o perioadă în care desfăşurarea anului şcolar nu a avansat foarte mult”, ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar judeţean Prahova.

Cele mai multe clase pregătitoare au deja locurile completate, dar există şi grupe cu numai cinci-şase copii, motiv pentru care clasa pregătitoare respectivă va urma învăţământul simultan. „Cel mai probabil această situaţie se va regăsi în localităţile din mediul rural unde sunt puţini copii şi unde funcţionează, deja, sistemul simultan”, a mai precizat Aurel Graur.

Anul acesta, aproximativ 200 de învăţători vor preda celor 4800 de copii înscrişi în clasele pregătitoare din judeţul Prahova. „Până la începerea şcolii, pe data de 10 septembrie, toate aceste cadre didactice trebuie să facă dovada urmării acestor cursuri. În săptămâna următoare, se pregăteşte prima serie de învăţători, pentru acest nivel. Este vorba de o specializare în ceea ce priveşte didactica la clasa pregătitoare”, ne-a mai spus reprezentantul Inspectoratului Şcolar Prahova.


Back To Top