Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

mircea fechet reactie urs bucegi
Categorie: Actual
  • Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vrea adoptarea unui cadru care să permită măsuri urgente de reducere a populației de urși.
  • După tragedia petrecută marți, în Prahova, acesta atrage atenția faptul că metoda relocării nu dă rezultate, însemnând doar mutarea problemei dintr-un loc în altul, și susține creșterea cotei de prevenție la 500 de exemplare. Acesta propune inclusiv eliminarea acelor animale care se apropie de localități.

Mircea Fechet a reacționat în urma tragediei petrecute marți, în Bucegi, unde un urs a atacat și ucis o fată de 19 ani, pe un traseu turistic: „Transmit condoleanțe familiei victimei. Nici nu-mi pot imagina prin ce dramă trec și le doresc multă putere în aceste momente dificile.

Am fost informat și eu de această tragedie și într-adevăr, așa cum am spus-o și în trecut, eu cred că datoria pe care o avem este aceea de a proteja natura, de a proteja biodiversitatea, dar înainte de toate, să protejăm viața oamenilor, pentru că nimic nu este mai presus de viața umană.

Din acest motiv, acum un an de zile, când am venit în minister, am înaintat un ordin care până la urmă reglementa numărul urșilor care pot fi împușcați, că ăsta e cuvântul pe care ar trebui să-l folosim pentru prevenirea unor atacuri sau pentru intervenția în cazul în cazul unor atacuri.

Și ordinul respectiv prevedea un număr de 500 de exemplare, din care au fost aprobate, ca urmare a procesului de consultare cu alte instituții, printre care și Academia Română, în jur de 220 din cele 500”.

Mircea Fechet a precizat, la Antena 3 CNN, că astăzi, după estimările specialiștilor, discutăm de 8.000 de exemplare. 

„Este cert că avem o problemă cu populația de urși din România. Este și motivul pentru care am pus pe masa Comisiei Europene, anul acesta, la Consiliul de Mediu, un document prin care am solicitat serviciilor comisiei să constate că populațiile de urs din România trebuie gestionate într-un fel sau într-altul. Voi propune Academiei Române un ordin privind cotele de prevenție și de intervenție, similar cu cel de anul trecut pentru 500 de exemplare. (...) Am să vin foarte repede cu un proiect de lege pe care l-am mai în enunțat, care nu spune altceva decât că un urs care se apropie la o distanță pe care o s-o stabilim că-i un kilometru, că sunt doi kilometri de orice așezare umană e un urs care trebuie gestionat pentru că pune în periocol viața oamenilor. Gestionat înseamnă fie împușcat, fie eutanasiat. Pentru că am constatat că metoda relocării pe care o tot aplicăm nu dă niciun fel de rezultate. Și spun asta pentru că, astăzi, am discutat cu gestionarul fondului de vânătoare pe raza căruia s-a petrecut această tragedie, care mi-a spus că în ultimii ani de zile a relocat în alte județe, în alte fonduri cinegetice, în alte zone peste 100 de urși, doar din fondul respectiv de vânătoare.

Asta înseamnă că relocarea nu dă rezultate. Relocarea nu înseamnă decât că muți problema dintr-un județ în alt județ, dintr-un oraș în alt oraș sau în fondul de vânătoare.

Am întrebat colegii și am contactat deja Agenția Națională pentru ANSVSA-ul să aflăm dacă suferea de vreo boală care a la a dus la acest comportament deviant, însă e cert că nu facem altceva decât să mutăm problema dintr-o parte într-alta.

Acest urs n-a mai fost mutat. Era un urs necrotaliat, se pare că nu a fost relocat din altă parte. Mi-au spus cei cu care am discutat deja că era o femelă fără pui, deci nu putem suspecta că a încerca să-și apere puii, așa cum s-a întâmplat în alte tragedii, însă aștept încă informații”, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Citiți și: TRAGEDIA DIN BUCEGI. FATA DE 19 ANI A FOST ATACATĂ PE POTECĂ. ȘEFUL SALVAMONT: „PROBABIL CINEVA VA STUDIA CARE E COMPORTAMENTUL ANIMALELOR ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ ȘI VA IDENTIFICA CE S-A ÎNTÂMPLAT”

 

Back To Top