Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

atac urs bucegi
Categorie: Știri locale
  • Detaliile tragediei petrecute marți, pe Jepii Mici, i-au cutremurat și pe salvatori.
  • Șeful Salvamont România consideră că ar trebui studiat ce s-a întâmplat pentru a înțelege comportamentul ursului care a atacat-o pe tânărăa de 19 ani, dar și pentru a lua măsurile necesare astfel încât turismul montan să poată fi desfășurat în siguranță.

Fata ucisă de urs, marți, pe un traseul din Bucegi avea 19 ani, era din Iași, dar locuia în București. A urcat pe munte împreună cu un băiat care a fost martor la cele întâmplate și a sunat imediat la 112. Din păcate, nimeni nu a mai putut face nimic pentru tânără.

„Din informațiile pe care le avem, ursul a atacat-o pe tânără pe potecă, a tras-o în vegetația de lângă potecă și undeva în această vegetație a scăpat-o într-o prăpastie și a căzut acolo. Ursul a coborât după ea, iar persoana care a rămas în potecă și a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 și de aici s-a declanșat acțiunea de recuperare sau de salvare.

Cei de la jandarmi au venit și au recuperat persoana care a rămas în potecă, iar colegii mei au coborât jos în prăpastie. Din păcate, leziunile pe care le avea victima erau incompatibile cu viața.

S-a încercat extragerea trupului cu elicopterul, dar valea era foarte îngustă, nu s-a putut face trolierea, iar colegii mei, au fost 12 salvamontiști, au fost acolo și au început coborârea terestră,”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, pentru Antena 3 CNN.

Ursul a stat tot timpul prin preajmă, până când, într-un final, a fost împușcat.

„Ursul a fost tot timpul în apropiere, probabil a considerat că este prada lui sau trofeului și a încercat să-l recupereze. Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme”, a adăugat Sabin Cornoiu.

Acesta subliniază că tragedia de marți este încă un argument pentru necesitatea luării de măsuri în scopul punerii în siguranță a traseelor montane.

„Probabil specialiști în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii. Nu cred că el a fost surprins în potecă de de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat.

Citiți și: UPDATE / TÂNĂRĂ ATACATĂ DE URS ÎN BUCEGI. TURIȘTII, SFĂTUIȚI SĂ EVITE ZONA CASCADEI CARAIMAN

Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță.”, a relatat șeful Salvamont România, citat de Antena 3 CNN.

Foto ilustrație

Back To Top