Categorie: Actual

iustin-capraLa cea de-a 38-a ediţie a TIB Bucureşti, din această săptămână, vor fi prezenţi şi inventatorii prahoveni din cadrul Fundaţiei Pancuantic şi a Asociaţiei „Justin Capră". Mâine, 17 octombrie, membrii celor două organizaţii şi invitaţii lor vor susţine o serie de conferinţe cu o tematică deosebită.


Prezente la TIB Bucureşti, în incinta complexului expoziţional Romexpo, sala C3A, membrii Fundaţiei Pancuantic şi ai Asociaţiei „Justin Capră" vă invită să participaţi la mai multe expuneri cu o tematică specială. „Sunt subiecte care ne îndeamnă să privim mai atent din exterior spre interiorul nostru, ca direcţie posibilă pentru ascensiunea spre autocunoaştere", ne-a declarat ing. Valentina Nicolae, participant la eveniment.
Vedeţi programul conferinţelor de miercuri, 17 octombrie 2012:
- ora 11.30: „Ştiinţă şi spiritualitate la începutul mileniului III - convergenţă sau
divergenţă?" - Prof. Univ. Dr. Sorin Vegheş;
- ora 12.30: „Învăţăturile toltece şi psihologia modernă în sprijinul păstrării sănătăţii" - chimist Iolanda Gheorghiu;
- ora 13.30: „Atmosfera - mediu fizic şi mediu de viaţă" - dr. ing. Dumitru
Pănculescu; ing. Nicolae Florina-Valentina;
- ora 14.30: „Mijloace electronice de studiu individual pentru realizarea descrierii unui brevet de invenţie" - consilier european în brevete de invenţii, Marian Velcea;
- ora 15.30: „Secvenţe din istoria unor invenţii româneşti realizate în secolul XX" - inventator Justin-Virgilius Capră;
- ora 16.00: „Modelul de utilitate, mijloc de brevetare rapidă" - consilier european în brevete de invenţii, Marian Velcea; ing. Alexandru Munteanu-Coacă.
Tematica abordată la aceste conferinţe a generat, deja, entuziasm, fiind aşteptaţi sute de vizitatori. Partenerul oficial al evenimentului este ROMEXPO Bucureşti. Grupurile organizate de elevi şi studenţi beneficiază de intrare gratuită în cadrul complexului.
Recent, la Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, în incinta Palatului Culturii din Ploieşti, a fost vernisat Muzeul „Justin Capră", în care oricine poate vedea brevetele şi o parte din invenţiile maestrului. Exponatele sunt puse la dispoziţia turiştilor zilnic, între orele 09.00 şi 17.00, preţul biletului de intrare fiind de 3 lei pentru adulţi şi doi lei de persoană pentru grupuri organizate.

Back To Top