Categorie: Actual

al medicaAsociaţia de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală este recunoscută de către Colegiul Psihologilor ca furnizor de formare profesională. AHPCC organizează în Ploieşti, la Al Medica Berlin, cursuri adresate celor care doresc să devină psihoterapeuţi în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, absolvenţi sau studenţi la psihologie sau asistenţă socială.


Cursul organizat de AHPCC este împărţit în trei module, fiecare modul având 50 de ore. Primul modul cuprinde temele: Intercunoaştere, Autocunoaştere, Identificarea nevoilor, Identificarea resurselor, Stabilire de obiective, Rezolvarea de probleme, Restructurare cognitivă, Managementul timpului şi Feedback.
Al doilea modul este centrat pe afirmare de sine şi anume: Diferenţa dintre comportamentul pasiv, asertiv, agresiv, Formularea asertivă a unei cereri, Răspuns asertiv la cerere, Formularea asertivă la critică, Răspuns asertiv la critică, Formularea unei cereri de schimbare, Exerciţii corporale, deoarece este important ca sistemul de comportament verbal să fie în congruenţă cu cel nonverbal.
Cel de-al treilea modul este centrat pe stima de sine împărţită în trei domenii: domeniul cu sine (pentru a fi în relaţie cu ceilalţi, trebuie să fii în relaţie cu tine), domeniul cu ceilalţi şi domeniul cu acţiunea (nu există eşec, ci doar experienţe din acre înveţi, dacă acţionezi ai o şansă dacă nu încerci nu ai nicio şansă).
Formator este Virginia Corduneanu, psihoterapeut cu specializare în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, Hipnoză Clinică şi Psihoterapie Ericksoniană, Consiliere în Psihoterapie Experienţială.
Detalii şi înscrieri în Ploieşti, Piaţa Victoriei, nr. 1, telefon de contact 0736.631.511, psiholog Maria Aldea.

Back To Top