Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

spital2Românii se vor putea trata în spitalele din Uniunea Europeană, însă cheltuielile vor fi decontate de CNAS la preţul serviciilor medicale din România. O directivă a Parlamentului European care va intra în vigoare în luna octombrie prevede aceste facilităţi.

Din această toamnă, pacienţii români vor putea alege să fie trataţi la orice clinică sau spital din ţările Uniunii Europene. Statul român le va deconta cheltuielile, prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dar numai la valoarea aceloraşi servicii medicale din România.

Cum va influenţa această măsură sistemul medical de la noi?

Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia pacienţilor susţin că noile prevederi sunt binevenite, prin directiva Parlamentului European fiind dată posibilitatea de tratare, în condiţii europene, şi a bolnavilor fără venituri mari. „Este o măsură bună! Creează deschidere, astfel încât pacientul să poată să-şi aleagă singur instituţia medicală în funcţie de calitate şi de specialitate. Este în avantajul nostru, al pacienţilor", a spus Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, citat de realitatea.net.
După tratament, pacientul se va prezenta cu factura la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unde îi se va face face decontul. Să luăm de exemplu naşterile. Dacă o româncă decide să aducă un copil pe lume în Ungaria, va plăti aproximativ 7.400 de lei. La întoarcere, va primi înapoi 5.800 de lei, exemplifică sursa citată.
Există, însă, şi voci care susţin că o astfel de directivă goleşte spitalele din România. Fostul şef al CNAS, Lucian Duţă, a declarat că „Pe măsură ce pacienţii vor fi informaţi cum pot accesa aceste servicii, ne aşteptăm ca ei să migreze".

Românii se vor duce tot la Urgenţe

Ideea este contrazisă chiar de către pacienţi. „Chiar dacă legea ne-ar permite să ne tratăm în străinătate, nu ne-am putea permite drumul până acolo şi diferenţa de cheltuieli dintre preţul serviciilor medicale de la noi şi cele oferite în altă ţară", ne-a declarat Ioana Matei, o tânără din Ploieşti.
„Pacientul de rând nu va putea ajunge niciodată să se trateze în spitalele din străinătate. Numai dacă vă uitaţi la aglomeraţia din spitalele noastre, seara sau noaptea, când vin toţi bolnavii la urgenţe pentru că este gratis, vă veţi da seama că nu ni se vor goli spitalele. Mai mult, cine credeţi că le asigură românilor drumul până în străinătate?", este şi opinia Lidiei Florea, o altă ploieşteancă.
„Nu cred că spitalele noastre vor rămâne vreodată fără pacienţi! Lumea săracă, bolnavii de rând, fără posibilităţi materiale, se vor duce tot la medicii de familie sau la urgenţe. Măsura este făcută tot pentru cei cu bani, care îşi permit să ajungă în afara ţării şi pentru servicii de care ar putea beneficia foarte bine şi în România. Şi spun asta pentru că pacienţii ajunşi acolo trebuie să plătească din buzunarul lor cheltuielile, apoi statul român să le deconteze lor, pe baza chitanţei, serviciile. Sistemul nu este făcut ca statul român să aibă posibilitatea de a amâna plata unor servicii medicale către spitalele din străinătate. Pe de altă parte, de unde va avea Casa de Asigurări bani pentru a deconta serviciile la timp? Cred că se va amâna plata acestora, aşa cum ne este obiceiul, până când bolnavii se vor sătura să tot aştepte decontarea", este de părere şi Aurel Ghinea, un alt tânăr din Ploieşti.

În prezent

Până în acest an, CNAS deconta în totalitate numai serviciile realizate la clinicile de peste hotare şi care nu se puteau efectua în România la timp sau din punct de vedere tehnic. Astfel, doar pacienţii cu afecţiuni grave şi complexe beneficiau de tratamente în străinătate pe baza unor formulare speciale, la recomandarea medicilor specilişti şi după aprobarea comisiilor medicale ale Ministerului Sănătăţii.
Directiva Parlametului European se va aplica din 25 octombrie şi nu include transplanturile de organe şi vaccinările.

Back To Top