Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Actual

gripaDouă cazuri de gripă de tip California, A/H1N1, au fost confirmate în oraşul bulgar Ruse, situat la graniţa cu România. Virusul circulă rapid şi este doar o problemă de timp până când se va ajunge la o epidemie.


Virusul A/H1N1 este cunoscut la noi după denumirea de „gripă porcină". Inspectorul sanitar principal al Bulgariei, a afirmat că, în prezent, se manifestă două tipuri de virusuri gripale: Victoria şi California (A/H1N1). „Este prea devreme de spus care dintre aceste tipuri va domina epidemia din acest an", a afirmat Kuncev, pentru presă.
Potrivit medicilor, gripa porcină se deosebeşte de cealaltă prin faptul că îi afectează în special pe tineri, între 20 şi 45 de ani, în timp ce de virusul Victoria suferă pensionarii, copiii şi persoanele cu boli cronice.

Fără motive de îngrijorare

În timp ce, în Bulgaria, medicii de familie observă o creştere a numărului persoanelor cu infecţii virale, în România virozele respiratorii nu au luat amploare, iar zilele de primăvară au dus la scăderea numărului de răceli.

În Prahova, numărul pacienţilor care au ajuns la medic cu simptome ale infecţiilor respiratorii este destul de redus. „În ultima săptămână, medicii au raportat în jur de 3600 de cazuri de viroze respiratorii, număr care s-a menţinut la aproximativ aceaşi valoare şi în săptămâna anterioară. Ne aflăm la un nivel normal pentru această perioadă, dar redus faţă de numărul de cazuri înregistrat în perioadele de vârf ale virozelor respiratorii, când medicii raportau şi 6500-7000 de cazuri pe săptămână", ne-a declarat dr. Decebal Dan, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Nici cazurile mai grave de viroze nu au stârnit îngrijorare. Din cele două suspiciuni de gripă raportate, săptămâna trecută, la DSP Prahova, niciuna nu a fost confirmată de către Institutul „Matei Balş". „În sezonul de supraveghere 2012-2013, până în prezent, nu a fost confirmat niciun caz de gripă", a mai subliniat dr. Decebal Dan.

În ceea ce priveşte prevenţia, prahovenii s-au dovedit, în acest an, mai interesaţi de vaccinarea antigripală decât altădată. Din cele 39.000 de doze de vaccin sezonier, primite de la Ministerul Sănătăţii, au mai rămas în teritoriu, la medicii de familie, spitale şi unităţile de asistenţă socială, 14.500 de doze.

Back To Top