Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

dureri de capDurerile de cap sunt simptome obişnuite, în ultimii ani, însă medicii avertizează că acestea pot ascunde afecţiuni grave dacă intensitatea sau frecvenţa lor devin îngrijorătoare.

Stresul, odihna insuficientă, un efort puternic, variaţiile echilibrului metabolic sau slăbirea vederii sunt cauzele cele mai frecvente ale durerilor de cap. Chiar şi banala deshidratare se poate solda cu o durere de cap. Iată când ar trebui să ne alarmăm şi ce analize sunt recomandate în aceste situaţii.

Semnale de alarmă ale corpului

Trebuie să luăm în serios durerile de cap dacă ele apar frecvent (zilnic până la săptămânal), sunt însoţite de alte simptome (greţuri, vărsături, leşin, tensiune în urechi, probleme de digestie), dacă se manifestă în acelaşi loc şi la fel sau nu cedează la analgezice obişnuite. Cel mai îngrijorător semn ar trebui să fie scăderea bruscă în greutate, fără vreun motiv evident.

Ce trebuie făcut?

Primul pas este programarea la medicul de familie sau internist, căruia trebuie să îi descrieţi cu seriozitate simptomele. Acesta vă va direcţiona către laboratoarele de analize pentru a depista cauza migrenelor.

Analizele necesare şi ce arată ele

Hemoleucograma: prin calitatea celulelor sanguine, arată prezenţa anumitor afecţiuni ca anemiile, limfoamele, leucemiile etc, dar şi prezenţa unor infecţii.

Analizele de biochimie: pot depista o stare infecţioasă care asociază dureri de cap.

Glicemia: poate dezvălui un posibil diabet (poate fi nevoie de testul de toleranta la glucoza).

Ecografia abdominală totală: o infecţie renală asociată cu pietre la rinichi sau pietre la fiere, cu inflamaţia vezicii biliare sunt cauze de dureri de cap.

Urocultura: orice infecţie urinară poate dezvolta dureri de cap.

Consult ORL: medicul specialist poate diagnostica o sinuzită, o otită sau chiar afecţiuni oncologice.

Consult oftalmologic: tulburările de vedere produc disconfort puternic, stare de oboseală supărătoare, dar şi dureri de cap asociate, uneori, cu ameţeală, greaţă sau anxietate.

Consult stomatologic: infecţiile dentare se asociază frecvent cu dureri de cap. De multe ori primul simptom resimţit de pacient este durerea de cap, apoi durerea dentară. Tratarea problemelor bucale poate duce la ameliorarea durerilor de cap.

Consult ortopedic: specialiştii avertizează că poziţia aplecat în faţă, adoptată de cele mai multe ori în faţacomputerului, la volan sau în meseriile care necesită sedentarism predispune la afecţiuni ale coloanei vertebrale care pot avea ca simptom durerea de cap.

Consult neurologic: unele boli neurologice se manifesta prin dureri de cap foarte puternice, frecvent însoţite şi de alte manifestări ca greaţa, tulburările de vedere, fotofobie, tulburări auditive etc, care nu cedează la pestilele obişnuite de durere.

RMN: prin această analiză pot fi descoperite tumori intracraniene, accidente vasculare, hemoragii cerebrale, chist cerebral, parazitoze, calcificări etc, toate cu simptomul durerii de cap.

Consult şi analize endocrinologice: numeroase tulburări hormonale asociază dureri de cap.

Cardiologie: patologiile cardiovasculare ca hipertensiunea, tulburările de ritm cardiac, boli ale vaselor pot duce la dureri de cap.

Bolile de plămâni: diverse boli acute sau cronice ale plămânilor asociază dureri de cap. În insuficienţa respiratorie, de exemplu, durerile de cap apar mai ales dimineaţa.

Back To Top