Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

medic de familie ruralPentru acest an, cabinetele medicale individiale ale medicilor de familie vor primi finanţare mai mare pentru numărul de pacienţi. Astfel, 70% din bugetul unui cabinet vor fi sume alocate per capita, restul de 30% urmând a fi obţinute prin decontarea serviciilor medicale efectuate concret (per serviciu).


Faţă de anul trecut, când raportul număr de asiguraţi înscrişi / număr de servicii medicale era de 50%-50%, din acest an finanţarea cabinetelor medicale se va face 70%-30%. Schimbarea va avea efecte benefice în teritoriile rurale izolate, unde de unde medicii de familie s-au retras pentru că nu puteau susţine funcţionarea cabinetelor, de la utilităţi, la salarii.
„În aceste zone, există un număr foarte mic de pacienţi, iar finanţarea redusă per capita nu putea să asigure funcţionarea cabinetelor, motiv pentru care multe au devenit falimentare. Creşterea procentului alocat per capita permite, de acum, funcţionarea acestor cabinete, ceea ce ar putea duce la atragerea de medici şi pentru aceste zone", ne-a explicar dr. Simona Schnelbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.
În Prahova, există un deficit de 80 de medici de familie. „Cu toate că este nevoie de aceşti doctori, ei nu au putut să activeze în locurile libere pentru că numărul de 1000-1200 de pacienţi nu le permitea susţinerea cabinetelor, aspect din cauza căruia ne aflam într-un cerc vicios", a mai adăugat dr. Schnelbach.
Din acest an există şi posibilitatea acordării unor sporuri pentru atragerea medicilor de familie în aceste zone lispite de orice posibilitate de asistenţă medicală primară. „Există o grilă a acestor sporuri, în funcţie de zonă, de condiţiile de muncă, de numărul de asistaţi social din localitatea respectivă, dar şi numărul de asiguraţi din comună, care, uneori, este extrem de mic", a mai precizat medicul de familie.

Back To Top