Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

/home/actualis/public_html/templates/ja_flix/local/html/com_content/article/default.php on line 43
no-fullimage" itemscope itemtype="https://schema.org/Article">
Categorie: Actual

preotiPeste 20 de ONG-uri le cer parlamentarilor, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze finanţarea bisericilor din bani publici şi redirecţionarea sumelor astfel economisite către domenii precum educaţia, cercetarea şi sănătatea.


Scrisoarea deschisă va fi trimisă, potrivit 9AM, în cursul zilei de astăzi, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Primului-Ministru, şefului Reprezentantţei Comisiei Europene, şefului misiunii FMI şi directorului biroului Băncii Mondiale în România.
„Anual, Statul oferă cultelor religioase aproximativ 540 de milioane de euro, sumă echivalentă cu 0,4% din PIB-ul României, valoare anunţată de însăşi Patriarhia BOR. Pentru comparaţie, reamintim că nivelul arieratelor statului la plata medicamentelor este de doar 0,3% din PIB", se precizează în scrisoarea deschisă a reprezentanţilor societăţii civile.
ONG-urile cer adoptarea Legii Contribuţiei Bisericeşti. Conform acestei legi, s-ar introduce o contribuţie bisericească opţională, colectată după sistemul din Germania, mai relatează sursa citată.
Sistemul german de finanţare a cultelor presupune existenţa unei contribuţii bisericeşti, colectată de stat în numele diferitelor Biserici şi virată ulterior acestora. Contribuţia este plătită doar de cei care se declară drept membri ai unui cult religios şi este opţională, în sensul în care orice cetăţean poate să renunţe la achitarea ei în momentul în care se decide să părăsească acel cult. Mai mult, colectarea ei de către Stat se face pe baze comerciale, Bisericile care apelează la acest sistem plătind un comision (cca. 3,5%) din totalul sumelor încasate. În acest fel, bugetul Germaniei este suplimentat cu câteva sute de milioane de euro anual, informează Asociaţia Secular-Umanistă din România.
Printre semnatarii scrisorii se numără ASUR, ActiveWatch, Asociaţia Accept, Fundaţia PACT, Centrul pentru Acţiune şi Responsabilitate în Educatie, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitelul Helsinki etc.

Back To Top