Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

concediu copilPotrivit unei directive europene din martie 2012, taţii sunt nevoiţi să-şi ia concediu de creştere a copilului o lună, altfel familia nu poate beneficia de indemnizaţia aferentă acestui drept. În prezent, aproape 700 de taţi din Prahova au beneficiat de acest concediu.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu s-a arătat împotriva directivei europene pe care ţara noastră a fost nevoită să o transpună în propria legislaţie. Prevederea îi obligă pe taţi să îşi ia concediu de creştere a copilului o lună din durata totală a acestui drept, altfel familia nu va beneficia de indemnizaţia pentru concediu. „Impunerea pentru bărbaţi de a intra pentru o lună în concediu de creştere a copilului este o tâmpenie fără seamăn. Fiecare familie ar trebui să aibă dreptul de a decide cine intră în concediu, nu poţi să-i obligi să ia astfel de hotărâri", a declarat Mariana Câmpeanu, pentru ziarulring.ro.
Deşi prin directivă se urmăreşte ca tatăl să stea mai mult cu copilul şi să se implice în creşterea şi educarea lui, acestea sunt lucruri puţin aplicabile la vârsta de un an sau doi a micuţului. Dacă mama optează pentru un concediu de doi ani, în realitatea ea va sta cu copilul un an şi 11 luni, luna rămasă fiind rezervată concediului de creştere a copilului pentru tată, mai arată sursa citată. Dacă tatăl nu acceptă concediul, indemnizaţia pentru luna respectivă, în valoare de 75% din media veniturilor realizate de el în ultimele 12 luni, se va pierde, iar mama va fi nevoită să se întoarcă la serviciu cu o lună mai devreme.
În prezent, în judetul Prahova, sunt 5 418 de beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului, dintre care 670 sunt bărbaţi şi 4 748 sunt femei, ne-a precizat Adrian Nae, într-un comunicat, şeful serviciului comunicare din cadrul Ageţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova.
Potrivit legii, beneficiarii primesc o indemnizaţie pentru creşterea copilului în cuantum de 85% din media lunară a veniturilor din ultimele 12 luni anterioare naşterii. „Astfel, pentru persoanele care solicită indemnizaţie până la împlinirea de către copil a vârstei de un an, limitele sunt: minim 600 lei şi maxim 3400 de lei. Pentru persoanele care solicită indemnizaţie până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani, limitele sunt: minim 600 de lei, maxim 1200 de lei", ne-a precizat reprezentantul AJPIS Prahova.

Back To Top