Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

profesorSistemul de învăţământ nu mai garantează demult un loc de muncă sigur şi decent. Dovada este că, numai în ultimul an, mii de cadre didactice au renunţat la catedrele pe care le-au obţinut în urma examenelor şi au preferat locuri de muncă mult mai bănoase în afara ţării.

 

Mii de cadre didactice au părăsit, în ultimii ani, sistemul de învăţământ. Judeţul Timiş este pe locul al doilea în ţară, după Bucureşti, în ceea ce priveşte numărul dascălilor care s-au retras din învăţământ, titrează realitatea.net. Peste 1200 de profesori şi învăţători de acolo au renunţat la posturi şi au încercat să-şi găsească un job mai bine plătit.
Cele mai multe cadre didactice care au ieşit din sistemul de învăţământ sunt în Capitală. Profesorii s-au reorientat spre meserii mai bine plătite, mai scrie sursa citată.

Cu ce să trăiască?


Nici în Prahova situaţia nu este mai roz. „Nu avem o situaţie foarte exactă asupra numărului de cadre didactice care au renunţat la posturi, însă pot estima că între 800 şi 1000 de profesori au dat sistemul nostru de învăţământ pe alte locuri de muncă mai bănoase. Este o situaţie generală în toată ţara, iar fenomenul a început să se manifeste masiv odată cu scăderea salarială, tăierea sporurilor şi a tuturor facilităţilor pentru angajaţii din Educaţie. Este normal, având în vedere că un cadru didactic debutant, absolvent de facultate, este angajat cu un salariu net de 700 de lei pe lună, din care 200 de lei se duc pe navetă. Cu ce să trăiască decent un profesor? Cu ce să-şi mai întemeieze o familie sau să mai aibă şi un copil, eventual şi o casă?", ne-a declarat Ion Duţă, preşedintele sindicatului „Şcoala Prahovei".

Deşi numeroase voci comentează că aceia care au renunţat la sistemul de învăţământ în favoarea altor locuri de muncă mai bine plătite sunt cei interesaţi mai mult de starea materială decât de educaţia elevilor, reprezentanţii sindicatului prahovean al cadrelor didactice susţin că lucrurile nu stau tocmai aşa.

„Ne-au plecat oameni foarte buni, pedagogi de excepţie, care nu au mai avut cu ce să trăiască şi pe care nu îi condamnă nimeni că au făcut acest pas. Pe de altă parte, au rămas în sistem cadre didactice bune", ne-a mai spus preşedintele organizaţiei sindicale.

Back To Top