Categorie: Actual

bacalaureat-scrisMii de elevi au participat, astăzi, la simularea probei la alegere, din cadrul profilului, pentru examenul de bacalaureat. După ce matematica le-a dat pretenţiile peste cap, mulţi elevi au susţinut că subiectele de la testare au fost uşoare.

În Ploieşti, proba la alegere, a profilului a însemnat, pentru elevi, lucrări scrise la disciplinele informatică, geografie, istorie, psihologie, logică, sociologie, dar şi fizică, chimie şi biologie.

 

Primele aprecieri ale elevilor au fost pozitive. „Nu se pune problema să nu iau cel puţin şapte sau opt, pentru că subiectele au fost destul de uşoare şi am scris tot ce am ştiut, la fiecare", ne-a spus Andrei Manolache, un elev din Ploieşti.
„După simularea de astăzi, am vorbit cu mai mulţi colegi care au dat examenul la diverse materii şi am aflat că subiectele au fost accesibile. Eu am susţinut proba la psihologie şi a fost destul de bine, dar a trebuit să recapitulăm întreaga materie predată în liceu, lucru pe care, recunosc, nu l-am făcut. Şi colegi de-ai mei care au dat proba la logică au spus că a fost destul de uşor. La geografie, am înţeles că subiectele au venit mai mult din materia predată în acest an, ceea ce a fost un avantaj pentru ei", ne-a declarat Alina Sandu, o altă elevă din Ploieşti.

„În liceul nostru, au susţinut simularea probei la alegere din profilul studiat 173 de elevi, la numeroase materii, de la informatică, până la sociologie, fizică, chimie organică, biologie vegetală la clasele IX-X, anatomie la clasele XI-XII. Aşteptăm cu interes rezultatele, având în vedere că cele de până acum au fost bune. La matematică a fost mai dificil. Din ceea ce am înţeles de la colegii din corpul didactic, au picat unele subiecte pe care nu au aupucat să le recapituleze, iar acest lucru s-a cunoscut în rezultatele elevilor. În schimb, suntem mândri de notele claselor a VIII-a care au fost chiar foarte bune", ne-a declarat Liliana Enescu, directorul Colegiului Naţional „Jean Monnet" din Ploieşti.

În cursul săptămânii viitoare, elevii vor afla ce au reuşit să facă la simularea de astăzi. Toate aceste testări de până acum vor fi reluate în luna mai, astfel încât, până la finalul anului, profesorii să aibă o imagine clară asupra şanselor de reuşită a tinerilor la bacalaureat.

Back To Top